28 / 04 / 2024

Kendi evini yapacaklara 200 bin TL destek! İşte tek tek açıklanan başvuru şartları!

Kendi evini yapacaklara 200 bin TL destek! İşte tek tek açıklanan başvuru şartları!

Kendi evini yapacaklara 200 bin TL'ye kadar destek veriliyor. Söz konusu destek için başvurular e-Devlet sistemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılıyor. İşte destek ödemeleri ile ilgili merak edilen detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konut sahibi olmayanlara yönelik destek programı kapsamında konut yapmak isteyenlere destek veriyor.

Pek çok kişinin yüzünü güldüren destek için başvurular e-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak.


FARKLILIKLAR VAR

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu destek ödemeleri ülke genelinde uygulanacak olup, miktarlar 35 bin Türk Lirası ile 300 bin Türk Lirası arasında değişiklik gösterecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konut onarımlarında 35 bin Türk Lirası ile 100 bin Türk Lirası arasında, prefabrik konut yapımlarında 200 bin TL'ye kadar, betonarme ev yapımlarında ise 300 bin liraya varan destek ödemeleri yapacaktır.


BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu barınma desteğinden yararlanabilmek için belirli şartların karşılanması gerekiyor. Destek, oturulamayacak durumda olan eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik.

Kendi evini yapacaklara 200 bin TL destek! İşte tek tek açıklanan başvuru şartları!

Ayrıca yine verilen bilgilere göre ev bakım-onarım yardımı, betonarme ev yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımını kapsayan destek ödemeleri de veriliyor.

Aktarılan bilgilere göre başvuru yapan kişinin hane içerisindeki kişi başına düşen geliri, en çok asgari ücretin üçte birlik kısmı kadar olmalıdır. Ayrıca, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel durumlar da başvuru şartları arasında bulunuyor. Başvuru yapan kişinin, konut ya da konut yapımına ait arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması gerekiyor.

200 BİN TL DESTEK VAR

Yine aktarılan bilgilere göre diğer bir taraftan asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin etkisiyle oluşan talep artışı, devleti de prefabrik ev konusunda önlem almaya yönlendirdi. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, prefabrik ev yapımına ilgi gösteren vatandaşlara 200 bin liralık destek sunacağını duyurdu.

Devletin bu teşviki, prefabrik evlerin depreme karşı sağlamlığı ve hafif malzemelerden üretilmiş olması sebebiyle tercih edilmesiyle ilgili. Özellikle deprem riski taşıyan bölgelerde, prefabrik evler güvenli bir konut alternatifi olarak ön plana  çıkıyor.

Devlet, prefabrik evlerin daha yaygınlaşması amacıyla bazı çeşitli teşvikler sağlarken, özellikle kırsal kesimde prefabrik konut inşa etmeyi planlayanlara maddi yardım ve kredi desteği sunuyor. Verilen bilgilere göre prefabrik ev inşa etmek isteyenlere 200 bin TL'ye kadar para desteği ödeniyor. 

 

Konut satışları 2025'e kadar 5,4 milyona yükselecek!

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!


Geri Dön