29 / 04 / 2024

Arkeo-Sev'den Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz kampanyası!

 Arkeo-Sev'den Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz kampanyası!

Arkeo-Sev Sivil Platformu, müze binası olarak tahsis edilen arazinin kütüphane binası olacağı için Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz diye bir kampanya başlatarak halkın müze binalarına sahip çıkmaya çağırıyor



Arkeo-Sev sivil platformu, Mersin Müzesi yetkilileri ile dayanışma halinde, geçen yıl, 22 Temmuz 2011 tarihinde, "Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" temelinde bir kampanya başlatmış; bazı milletvekilleririnin de katıldığı bu kampanya, kent içi ve dışından sivil ve resmi bir dizi kişi ve kurumun desteğini kazanmıştı.


Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nun, 19 Ekim 2011'den itibaren gazetelere yansıyan "Mersin'e yeni bir Arkeoloji Müzesi yapılacağı müjdesi" Mersin halkını sevindirmişti fakat 18 Mayıs 2012 tarihinde, Mersin Müzesi'nde gerçekleşen "Müzeler Günü"nde, Müze Müdürü Sayın Songül Ceylan Bala, konuşması sırasında, Mersin Deniz Müzesi bitişiğindeki, Mersin Arkeoloji Müzesi için tahsis edilmiş olan parselin, "Kütüphane binası" projesine aktarılacağı yönünde  bilgiler vermiştir.


Arkeo-Sev Mersin için modern bir kütüphane binasına karşı olmadıklarını tersine desteklediklerini belirmiştir. Fakat, yıllardır Müze'ye tahsis edilen bu alanın, yanında Deniz Müzesi bulunan ve "kentin prestij örneği" olması gereken Arkeoloji Müzesi parselinin, bir takım "açıklanmamış başka projelere" kurban edilmesinden yana hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtiyorlar.


Bu konu, sadece Müze'nin  veya Arkeo-Sev'in ilgi alanı olmadığını modern kentlilik bilinci içinde bulunan tüm medyanın, sivil ve resmi kurumların, tüm vatandaşların konusu olduğunu belirtiyorlar.


Bu gerekçelerle, "Mersin'e Modern Bir Arkeoloji Binası" talebine herkesin, daha kuvvetli bir şekilde sahip çıkmasını bekleyen Arkeo-Sev Sivil Platformu halkı Mersin'e Modern Bir Arkeoloji Binası'na sahip çıkmaya çağırıyor.

Kampanyaya katılım için

http://arkeosev.blogspot.com/2011/07/arkeo-sev-mersine-arkeoloji-muzesi.html

http://www.facebook.com/events/***********9959/



Geri Dön