16 / 05 / 2024

Arkeo-Sev Sivil Platformu

Arkeo-Sev Sivil Platformu

Arkeo-Sev Sivil Platformu, müze binası olarak tahsis edilen arazinin kütüphane binası olacağı için Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz diye bir kampanya başlatarak halkın müze binalarına sahip çıkmaya çağırıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Ankara'da Sivil Dayanışma Platformu açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Altındağ Hamamönü'nde düzenlenen Sivil Dayanışma Platformu Ankara Ofisi'nin açılış törenine katıldı.

Pazarlama ve satış platformu kurmanın zamanı!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugün " pazarlama ve satış platformu kurmanın zamanı " konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...

Konya Platformu'ndan şehit yakınlarına 30 konut!

Terör mağduru şehit yakınlarına destek olmak amacıyla, Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneği’nin liderliğinde başlatılan, “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesinde temel atma aşamasına gelindi.

Kartal Bölge Platformu 12 Haziran'da paten turnuvasına katılacak!

Gayrimenkul sektörünün devleri AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İş GYO ve Metsan İnşaat’tan oluşan Kartal Bölge Platformu 12 Haziran'da paten turnuvasına katılacak.

Bodrum Çevre Koruma Platformu üyelerinden Res inşaatına tepki!

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri RES'lere bu kez de inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatı devam etttiği için tepki gösterdiler.

Kartal Bölge Platformu 5 Haziran'da paten festivali düzenliyor!

Gayrimenkul sektörünün devleri AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İş GYO ve Metsan İnşaat’tan oluşan Kartal Bölge Platformu’nun, İstanbul’un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden biri olan Kartal’da etkinliklere devam ediyor.

Porland Porselen Bilecik İK–11 Platformu'na ev sahipliği yaptı!

Kurulduğu ilk günden itibaren çalışma hayatına yönelik eğitim ve konferanslar düzenleyen İK – 11 Platformu, son aylık toplantısını 26 Mayıs 2016 tarihinde Porland Bilecik tesislerinde gerçekleştirdi.

Kartal Bölge Platformu pilates workshop etkinliği 22 Mayıs'ta!

Gayrimenkul sektörünün devleri AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İş GYO ve Metsan İnşaat’tan oluşan Kartal Bölge Platformu, Kartal’da pilates workshop’ı düzenliyor.

Kartal Bölge Platformu, Kartal'ı sporun ve sanatın merkezi yapacak!

AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İş GYO ve Metsan İnşaat’tan oluşan Kartal Bölge Platformu, İstanbul’un yatırım değeri en yüksek ilçelerinden Kartal’ı, Mayıs ve Haziran ayında kültür, sanat ve spor etkinliklerinin üssü haline getirecek.

Trabzon Uzungöl'de halka açık alanların ihale edilmesi protesto edildi!

Uzungöl´de Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları “Uzungöl Platformu” tarafından yapılan eylemde, vatandaşların göl kıyısında dinlenebileceği ve gezinti alanlarının ihale yoluyla kiraya verilmesini protosto ettiler.

Kentleşme süreci yalnızca yık-yap üzerine kurgulanmamalı!

Kentsel Vizyon Platformu, kentlerin geleceğini yeniden düşünmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile bölge, kent ve mahalle ölçeğinde yeni planlama yaklaşımları ve modelleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Adıyaman Beşpınar Vadisi Projesi çalışmaları incelendi!

Vakıf, Sendika ve Dernek Başkanlarından oluşan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ilin marka projesi olan Beşpınar Vadisi projesini gezerek yerinde inceleme fırsatına sahip oldu.

Arkeo-Sev Sivil Platformu Haberi

Arkeo-Sev Sivil Platformu

Arkeo-Sev sivil platformu, Mersin Müzesi yetkilileri ile dayanışma halinde, geçen yıl, 22 Temmuz 2011 tarihinde, "Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" temelinde bir kampanya başlatmış; bazı milletvekilleririnin de katıldığı bu kampanya, kent içi ve dışından sivil ve resmi bir dizi kişi ve kurumun desteğini kazanmıştı.


Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nun, 19 Ekim 2011'den itibaren gazetelere yansıyan "Mersin'e yeni bir Arkeoloji Müzesi yapılacağı müjdesi" Mersin halkını sevindirmişti fakat 18 Mayıs 2012 tarihinde, Mersin Müzesi'nde gerçekleşen "Müzeler Günü"nde, Müze Müdürü Sayın Songül Ceylan Bala, konuşması sırasında, Mersin Deniz Müzesi bitişiğindeki, Mersin Arkeoloji Müzesi için tahsis edilmiş olan parselin, "Kütüphane binası" projesine aktarılacağı yönünde  bilgiler vermiştir.


Arkeo-Sev Mersin için modern bir kütüphane binasına karşı olmadıklarını tersine desteklediklerini belirmiştir. Fakat, yıllardır Müze'ye tahsis edilen...