16 / 05 / 2024

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz

Arkeo-Sev Sivil Platformu, müze binası olarak tahsis edilen arazinin kütüphane binası olacağı için Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz diye bir kampanya başlatarak halkın müze binalarına sahip çıkmaya çağırıyor

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Mersin'e 888 milyon 477 bin TL'lik otel yatırımı!

Ekos İnşaat "Turizm Konaklama Tesisi" projesi için düğmeye bastı. Şirket proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapılarak ÇED sürecini başlattı.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen toplam 13 şüpheliden 10'u şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bekletilen ayçiçek yüklü gemi Lilac’ın 16 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının ardından bugün de sevkiyatına başlandı.

Mersin'e 4 yeni millet bahçesi müjdesi!

Mersin yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Mersin'de de 4 millet bahçesi yapıyoruz ve yeşil alanlarımızı gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza kazandırıyoruz" dedi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Çalışmaları yakından takip eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak çalışmalarda son durum hakkında bilgi verdi. 

Folkart, 17 yılda İzmir’e modern binalar kazandırdı!

Milliyet gazetesi yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü yazısında Folkart'ı kaleme aldı. İşte Folkart'ın 17 yılda hayata geçirdiği yatırımlar...

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 Antalya Kepez'e modern okul müjdesi!

Kayseri Talas Belediyesi, Kepez'e 24 derslikli ortaokul inşa etmek için kolları sıvadı. 

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi’nin riski alan ilan edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları için kolları sıvadı.

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz Haberi

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz

Arkeo-Sev sivil platformu, Mersin Müzesi yetkilileri ile dayanışma halinde, geçen yıl, 22 Temmuz 2011 tarihinde, "Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" temelinde bir kampanya başlatmış; bazı milletvekilleririnin de katıldığı bu kampanya, kent içi ve dışından sivil ve resmi bir dizi kişi ve kurumun desteğini kazanmıştı.


Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nun, 19 Ekim 2011'den itibaren gazetelere yansıyan "Mersin'e yeni bir Arkeoloji Müzesi yapılacağı müjdesi" Mersin halkını sevindirmişti fakat 18 Mayıs 2012 tarihinde, Mersin Müzesi'nde gerçekleşen "Müzeler Günü"nde, Müze Müdürü Sayın Songül Ceylan Bala, konuşması sırasında, Mersin Deniz Müzesi bitişiğindeki, Mersin Arkeoloji Müzesi için tahsis edilmiş olan parselin, "Kütüphane binası" projesine aktarılacağı yönünde  bilgiler vermiştir.


Arkeo-Sev Mersin için modern bir kütüphane binasına karşı olmadıklarını tersine desteklediklerini belirmiştir. Fakat, yıllardır Müze'ye tahsis edilen...