02 / 05 / 2024

Müzeler Günü

Müzeler Günü

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oktay Ekinci'nin Side Mahalle Olmasın Platformu'ndan gelen mektup hakkında yazısı!

Arkeo-Sev'den Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz kampanyası!

Arkeo-Sev Sivil Platformu, müze binası olarak tahsis edilen arazinin kütüphane binası olacağı için Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz diye bir kampanya başlatarak halkın müze binalarına sahip çıkmaya çağırıyor

Müzeler Haftası sebebi ile müze girişleri ücretsiz!

18-24 Mayıs Müzeler Günü nedeniyle devlet müzeleri 18 Mayıs'da mesai saati bitiminden gece 23.00'e kadar ücretsiz gezilebilecek

24 Kasım'da öğretmenlere yüzde 50 indirim! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika 'Öğretmenler Günü' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 24-30 Kasım tarihleri arasında hızlı tren ve ana hatlarda öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis'te...

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren ikramiye ile ilgili kanun teklifi hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler TBMM'ye çevrildi. Temmuz ayında memur maaşına yapılan seyyanen zam ile en düşük öğretmen maaşı 15 bin 793 TL'den 26 bin 654 TL seviyesine çıkarılmıştı.

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

Bugün Babalar Günü mü? Babalar Günü'ne özel en anlamlı mesaj örnekleri neler? 

Haziran ayının en anlamlı günleri arasında yer alan Babalar Günü kutlamaları başladı. Bu anlamlı günü bir mesajla kutlamak isteyenler özel mesaj arayışına başladı. İşte Babalar Günü'nde atılacak en anlamlı mesajlar...

BİM'den Babalar Günü kataloğu! Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü!

BİM Babalar Günü'ne özel indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü.

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Anneler Günü'ne özel hediye bakanlar müjde! BİM kampanyalı 12 Mayıs aktüel ürünler kataloğunu açıkladı!

BİM Anneler Gününe özel indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Peki, BİM 12 Mayıs 2023 aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünler yer aldı? İşte 12 Mayıs kataloğu...

BİM'den Anneler Günü indirimi! Bu fırsat kaçmaz; Listede yok yok

BİM, Anneler Günü'nü unutmadı. Ünlü zincir marketin yayımladığı 12 mayıs cuma indirimli aktüel katalogunda Anneler Günü için özel iki sayfa yer aldı. İşte BİM'in Anneler Günü katalogunda yer alan ürünler ve güncel fiyat listesi...

1 Mayıs'ta bankalar açık mı, kapalı mı? Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu? 

1 Mayıs, Dünya İşçi Bayramı olarak kutlanan bir gün. Bu nedenle, birçok işyeri ve kuruluş tatil yapıyor. Bu tatil nedeniyle bankaların açık olup olmadığı konusunda birçok kişi merak ediyor. Peki, 1 Mayıs'ta bankalar açık mı?

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

EYT 5000 gün mü 5400 gün mü? EYT prim gün şartı var mı? 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası EYT sonunda meclise geldi detayları ve nasıl şekilleneceği ise merak konusu. EYT'li olmaya hak kazananlar da dahil herkesin merak ettiği, EYT 5000 gün mü 5400 gün mü? EYT prim gün şartı var mı? soruları artık yanıtlarına kavuşacak 

3600 günden emekli olma şansı var mı? 3600 gün ile emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Emekliliğe dair özellikle EYT düzenlemesinden sonra pek çok sor sorulmaya başlandı. 3600 günden emekli olma şansı var mı? 3600 gün ile emekli olursam ne kadar maaş alırım? bu sorulardan sadece bazıları. İşte yanıtlar!

"Bekarlar Günü" sürprizi! Satış sonuçları açıklanmadı

Çin'de e-ticaret şirketleri, online alışveriş festivaline sahne olan "11 Kasım Bekarlar Günü"ndeki toplam satış rakamlarını açıklamadı. Her yıl açıklanan verilerin bu yıl saklı tutulması dikkat çekti.

Müzeler Günü Haberi

Müzeler Günü

Side ‘belediyesiz’ olamaz


Tarihin ünlü başkenti ve ‘eski Antalya’ denilen Side ‘mahalle’ye dönüşmek üzere


Konuya ilgimizi çeken davet mektubu şöyle başlıyordu: 


Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 13’ünü sağlayan; tarih, kültür ve doğanın bir arada olduğu Side, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni kanun tasarısıyla mahalle yapılmak isteniyor. Side’nin ‘mahalle’ değil, ‘ilçe’ kalabilmesi için yürütülen çalışmaları yakından inceleyebilmeniz için, sizi Side’ye davet ediyoruz.


Davete katılamadım ama tanıdığımız/bildiğimiz Side’nin öncelikle “belediyesiz” kalmaması gerektiğini vurgulamak için son çalışmaları yerinde görmeyi beklemeye de gerek olmadığını düşündüm.


Çünkü böylesi tarihsel yerleşmeler, herhangi bir belediyenin “semt”i ya da “mahalle”si olarak değil, doğrudan kendi demokratik yerel yönetimlerine sahip olmalarıyla geçmişlerine saygılı ve kimlikli yaşamın önceliklerini önemsiyorlar… Bunu, 2000 yılında 50 belediye ile kurulan, şimdi üye sayısı 350’yi bulan Tarihi Kentler Birliği (TKB) deneyimlerimizden...