01 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm Ceyhan'ın çehresini değiştirecek!

Kentsel dönüşüm Ceyhan'ın çehresini değiştirecek!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk,kentsel dönüşüm projesinin resmi gazete yayınlanmasının Ceyhan’da büyük heyecan uyandırdığını ifade etti. Öztürk kentsel dönüşümün ilçenin çehresini değiştireceğini belirtti.



Ceyhan Belediyesi tarafından organize edilen ‘Konya Usulü Ramazan İftar’ programına katılan Radyo programcısı şair ve yazar namı diğer ‘Gölge’ Talha Bora Öge, Halk müziği sazları eşliğinde Ceyhan'da sevenlerinin karşısına çıktı.


Ceyhan Belediyesi tarafından Namık Kemal mahallesindeki konser alanında düzenlenen ve Konya usulü iftar yemeklerinin sunulduğu iftar sofrası programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi; ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftar yemeğinden önce kısa bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, ” Başı Rahmet ortası mağrifet ve sonu ise Cehennemden kurtuluş olan mübarek ramazan ayının milletimize hayırlı olmasını Allahtan niyaz ederim. “Rabbül âlemin, iftarımıza büyük ilgi göstererek bizlere manevi katkı sağlayan tüm Ceyhanlı hemşerilerimden razı olsun.”dedi. Başkan Öztürk yola çıktığımızda sizlere ne söz verdiysek bir.bir yerine getirmenin gurur ve sevincini yaşıyoruz diye ifade etti.


KENTSEL DÖNÜŞÜM İLÇEMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK


Başkan Alemdar Öztürk, kentsel dönüşüm projesinin resmi gazete yayınlanmasının Ceyhan’da büyük heyecan uyandırdığını ifade ederek “30 Mart seçimleri öncesi verdiğimiz en büyük sözlerden biri olan ve 3 etaptan oluşan kentsel dönüşüm projesinin hayata geçiyor olması ortaya koyduğumuz iradenin tecellisidir. İlçemiz Türlübaş, Konakoğlu, Kaltakiye, Aytemiroğlu ve Civantayak mahalleri sınırları içersinde bulunan 270 dönümlük alanda kentsel dönüşüm projesi hazırlamıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da imzasının ardından 20 Kasım 2014 tarih ve 29181 sayılı resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Allah’ın izniyle içersinde işyeri, rekreasyon alanları, otoparklar, spor ve gezi alanları ile alış veriş merkezlerinin de bulunduğu kentsel dönüşümü Ceyhan’da başlatmanın gurur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.


TOKİ’NİN İLK AYAĞINDA 500 KONUT


Ceyhan’da ilk etapta orta ve alt kesime hitap edecek olan 500 konutluk  TOKİ  projesini gerçekleştireceklerini belirten Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk,

“projemizin 500 konutluk ilk ayağını Ceyhan’ın kuzey girişinde, şehir stadının karşı alanına düşen 90 dönümlük arazide gerçekleştireceğiz. Söz konusu arazinin TOKİ’ye devrenin ardından alt ve orta gelir seviyesine hitap eden içersinde otopark, yeşil alan ve sosyal kullanım alanlarının da bulunduğu 500 konutluk projeyi, Allah’ın izniyle 2017 yılında vatandaşlarımızla buluşturacağız. “ dedi.


Adana İlk Haber


Geri Dön