29 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni finansman yaratılması gerektiğini dile getirdi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, depreme karşı alınabilecek önlemlerin belirlenmesi için kurulan TBMM Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporu ile ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yeni Asır'da yer alan habere göre; yüzde 80 dönüşüme gereksinimi olan, sadece yüzde 20 sağlıklı konuta sahip İzmir'in dönüşüm konusunda geç kaldığını belirten Nasır, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşümü siyasi bir risk olarak değerlendirdiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

İzmir depremi sonrası sahada oluşan talepler ve önerilerle ilgili de değerlendirme yapan Nasır, "Hazırladığımız raporun iki başlığı da kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşüme finansal oluşturulması olmuştur" diye konuştu. Konuşmasında afetlerle ilgili bir fon oluşturulmasının önemine de değinen Nasır, "Deprem zararlarını azaltmaya yönelik politikaların hızlı bir şekilde uygulamaya konulabilmesi için merkezi yönetim bütçesi ve vergilerden kaynak aktarılarak deprem başta olmak üzere afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmalara finansman desteği sağlayacak, sürdürülebilir bir deprem fonunun oluşturulmasının gereklidir" dedi.

İzmir Bayraklı kentsel dönüşümde yüzde 10 emsal artışı!


Geri Dön