28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2020 nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2020 nasıl alınır?

2020'de kentsel dönüşüm kira yardımının nasıl alındığı, ne kadar olduğu ve nasıl başvurulduğu araştırılmaya başlandı. Peki 2020 yılında ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı yapılacak? İşte kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili detaylar...



6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ödenen kentsel dönüşüm kira yardım tutarlarının ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, 2020 kentsel dönüşüm kredi yardımı kaç TL oldu, nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili tüm merak edilenler...

İl il kira yardımı 2020

2019 yılında ödenen, bu yıl için de devam edilecek kira yardımı tutarları ise 715 ila bin 150 TL arasında değişiyor.

Buna göre, Bakanlık tarafından verilen kira yardımı tutarları ve şehirleri şöyle: 

715 TL
Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis.

810 TL
Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce.

905 TL
Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale.

995 TL

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

Bin 85 TL

Adana, Antalya, Bursa, Konya.

Bin 150 TL

Ankara, İstanbul ve İzmir.

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşulları 

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alabilmek için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması şartı bulunuyor.

Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu temin edilmeli. Yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı alabilirsiniz.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahiplerinin gerekli belgeleri düzenleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvurması gerekiyor. 

Başvurular nasıl yapılıyor?

Hak sahipleri tarafından riskli olduğu tespit edilen yapılarda yer alan konut ve iş yerleri sebebiyle kira yardımından faydalanmak için, tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu şehirdeki Müdürlüğe/Belediyeye başvuru yapabiliyor. 

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

2020 kira yardımı nasıl alınır?


Geri Dön