27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?



Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara verilmeden hızla devam ediliyor. Evler ve işyerleri için kentsel dönüşüm destek paketleri açıklandı. Buna kapsamda riskli alan, rezerv alan ve yapıların malikleri kredi kullanabilecek. Afet riski altındaki bölgelerle bu bölgeler dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, sağlıklı, güvenli yaşama çevrelerinin teşkil edilmesi için devlet destekli kentsel dönüşüm kredileri insanların hizmetine sunuldu.

Güçlendirme, konut yapım, konut edinme, işyeri yapım, işyeri edinme kredileri belli limitler doğrultusunda kullanılabilecek. Evlerde güçlendirme kredisi 120 ay vadeyle yüzde 0,99 oranında faizle 320 bin TL’ye kadar, konut yapım kredisi 120 ay vadeyle yüzde 0,79 oranında faizle 1 milyon 250 bin TL’ye kadar, konut edinme kredisi 120 ay vadeyle yüzde 0,79 oranında faizle 1 milyon 250 bin TL’ye kadar, işyeri yapım kredisi 84 ay vadeyle yüzde 1,09 faizle 800 bin TL’ye kadar, işyeri edinme kredisi 84 ay vadeyle yüzde 1,09 oranında faizle 350 bin TL’ye kadar kredi alınabilecek. Krediye müracaatlar yıkımdan itibaren üç sene içinde yapılabilecek.

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

YÜKLENİCİLERE DE TEŞVİK VAR

Yüklenici (müteahhit) ve konut üreticileri için Kentsel Dönüşüm çerçevesinde finansmana erişim kolaylaştırıldı. Buna göre bir yıl ödemesiz, 36 ay ödemeli toplamda 48 ay vadeli KOBİ'lere 100 milyon TL, KOBİ dışına 250 milyon TL Kredi verilecek. Kredi faizi yüzde 9 olacak ve kefalet oranı KOBİ için yüzde 90 oranında, KOBİ dışı için yüzde 85 oranında olacak. Teşvik için kefalet limiti 50 milyar TL olarak belirlendi.

KREDİ TAKSİT ÖDEMELERİ AYLIK NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili birtakım değerlendirmede bulunan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bu destek paketi depremden sonra beklenen bir hamleydi. Daha önce açıklanan paket 600 bin TL’ydi, şu an 1 milyon 250 bin TL’ye çıkması gündeme taksitleri getirdi” şeklinde konuştu. Kırmızıtaş, faiz oranlarına göre taksit ödemelerini de bir bir açıkladı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön