03 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.



İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Para Dergisi'nden Hülya Genç Sertkaya'nın haberine göre; "TÜFE'nin Mart'ta aylık yüzde 7, yıllık ise yüzde 60'ın üzerinde olmasını bekliyorum" diye konuşan Murat Şeker, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

"Enflasyonda artış trendinin devam edeceğini düşünüyorum. Düşüş için üretim girdi maliyetlerinin azalması gerekiyor ki, enerji ve ulaşım burada çok belirleyici görünüyor. Dışa bağlı hammadde ihtiyacının devam etmesi de kur kaynaklı sebeplerden dolayı maliyetlerin yüksek seyretmesine katkıda bulunuyor. Genel olarak enflasyonda bu yıl bir düşüş beklemiyorum. KDV indirimlerinin enflasyon üzerindeki etkisi düşük seyrediyor. Bir yandan KDV indiriliyor ancak öte taraftan akaryakıt fiyatları, enerji fiyatları ve yüksek kurdan dolayı girdi maliyetleri sürekli artıyor. Dolayısıyla tüm bu etkiler KDV indiriminin yaratacağı düzeltmeyi sınırlıyor. Konutta değişen KDV sistemi lüks konutları ve dolayısıyla gelir seviyesi yüksek kesimi ilgilendiriyor. Belki bir miktar stokların erimesine neden olabilir ancak genel olarak ekonomiye etkisinin çok sinirli düzeyde kalacağını düşünüyorum. Sektörde inşaat maliyetleri o kadar yükselmiş durumdaki KDV indiriminin etkisi çok fazla hissedilmeyecektir. Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıran ve kolaylaştıran yasal adımların atılması gerekiyor."

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Yeni KDV düzenlemesiyle ev almak zorlaşıyor!

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 


Geri Dön