07 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde odalara görev verilmeli!

Kentsel dönüşümde odalara görev verilmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 365 oda başkanı istişare toplantısına katılan İTO Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İzmir'in sağlık turizmi projeleri için destek istedi, olumlu yanıt aldı..



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 365 oda başkanı istişare toplantısına katılan İTO Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İzmir'in sağlık turizmi projeleri için destek istedi, olumlu yanıt aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Odanın başkanı, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. TOBB'a bağlı oda başkanlarının katıldığı istişare toplantısında konuşan TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve  İzmir  Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, "hayırlı olsun" dileklerini iletti. 


Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde iş dünyasının her zaman yanında olduğunu belirten Demirtaş, teşekkür ederken, "Aynı desteğin Cumhurbaşkanlığınız döneminde de sürmesini istiyoruz. Türkiye'yi daha ileriye taşımak için yapacağınız çalışmalarda biz de elimizden geldiğince katkı koymaya devam edeceğiz" dedi. Demirtaş ayrıca, Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşu konusunda Başbakanlığının son günlerinde destek veren ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanması nedeniyle Erdoğan'a teşekkür ederken, îzmir olarak sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda yaptıkları başka çalışmalar da olduklarını belirtirken bu konularda da destek istedi. Demirtaş, Erdoğan'ı İzmir ve İTO'da ağırlamak istediklerini belirterek, Erdoğan'ı davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Demirtaş'a konuşması nedeniyle teşekkür ederken, İzmir'in sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda iletilecek talepleri değerlendireceğini söyledi. Erdoğan da bir süre sonra İzmir'e geleceğini de söyledi. 


BAŞARI HİKAYESİ 

Demirtaş ayrıca, "11 yıl 5 aylık Başbakanlığınız döneminde yaptığınız hizmetleri her platformda beğeniyle ve minnetle dile getirdik. 

Üç haneli faizlerle boğuşan, IMF'in kapısında bekleyen bir ülke olarak devraldığınız Türkiye'yi, tüm dünyada başarı hikayesi gıptayla izlenen bir ülke haline getirdiniz. Ülkemiz döneminizde büyüme rekortmeni unvanmı kazandı. 12 yıl boyunca kesintisiz büyüdük, geldiğimiz nokta bir başarı hikayesi. Başbakanlığınız döneminde, ülkeyi kriz ortamından alıp, şu anda G20 ülkelerine başkanlık yapacak düzeye getirdiniz" dedi. 


Kentsel dönüşümde odalara görev verin

Demirtaşın Erdoğan'a ilettiği taleplerden bazıları ise şöyle: "Bölgesel Teşvik Sistemi revize edilerek Sektörel Teşvik Sistemi'ne geçilmeli. Turizmdeki büyüme ve istikrarın devamı için güvenli ülke imajı korunmalı. Sağlık turizmi başta olmak üzere turizm çeşitlendirilmeli. Kentsel dönüşümde Odalarımıza görev verilmeli. Kruvaziyer turizminde Binali Yıldırım bakanımızın desteği ile önemli bir pay aldık. Ama 2014'te yüzde 10 azaldı. Fenere bakılmadığı halde fener parası, sağlık hizmeti verilmediği halde sahil sıhhiye parası alıyoruz. Bunların kaldırılması payımızı arttıracaktır. Büyük mağazalarla ilgili düzenlemenin artık yasalaşması ve tahkim konusunun yasalaşmasını bekliyoruz." 


Habertürk Egeli


Geri Dön