05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 3 milyon 200 bin konut yenilendi, 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden Bakanlığın ülke genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili infografik ve İstanbul'un Kirazlıtepe Mahallesi'nde yaşayanların duygularını anlattığı bir videoyu paylaştı.

Kentsel dönüşümle 3 milyon 200 bin konut yenilendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un "Neden mi kentsel dönüşüm?", "Neler mi yaptık?" başlıklarıyla gerçekleştirdiği paylaşımda, 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş tek yapı bırakmamanın hedeflendiği belirtildi.

Söz konusu paylaşımda toplamda 3 milyon 200 bin konut yenilendiği ve 81 şehirde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümünün devam ettiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak verlen detaylara göre, toplamda 6,6 milyon ev ve iş yeri denetiminin tamamlandığı belirtildi. 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturduğu bilgisi de yer aldı.


Geri Dön