15 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümle birlikte Çinçin Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

Kentsel dönüşümle birlikte Çinçin Mahallesi'nin çehresi değişiyor!

Ankara Altındağ bölgesinde bulunan Gültepe (Çinçin) Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında 3. etap toplu konutlarının inşası sürüyor. Altındağ Kültür Sarayı'nın açılışı da 8 Ekim Salı günü gerçekleşecek..



ALTINDAG'da polisin dahi girmekte zorlandığı Çinçin, bugün modern görüntüsü ile dikkat çekiyor. 1 .ve 2. etap toplu konutların tamamlanmasının ardından bölgede şu anda 3. etap toplu konutların inşaatlarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gültepe (Çinçin) Mahallesi'nde tam bir dönüşümün sağlandığını aktardı. 


Tiryaki, uygulanan kentsel dönüşüm ile bölgenin fiziksel çehresi dışında uzun vadede kültürel yapının da değişmesini ve kentlilik kültürünün yerleşmesini hedeflediklerini belirtti. Tiryaki, bölgenin olumsuz imajına son noktayı koyan Altındağ Kültür Sarayı'nın çok kısa sürede tamamlandığını ve önümüzdeki hafta açılacağını müjdeledi. Kültür Sarayı'nın resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımlarıyla 8 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. 


Habertürk Ankara


Geri Dön