05 / 05 / 2024

Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi'nde çalışmalar sürüyor!

Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi'nde çalışmalar sürüyor!

Mimarisi, sosyal tesisleri ve ismi ile Türkiye'nin en özel okullarından biri olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi'nde (İHL) çalışmalar hız kazanıyor.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaşatma ve Geliştirme Derneği'nin himayesinde inşa edilen okulu ziyaret etti. Kepez ilçesinin Kültür Mahallesi'nde, belediyenin Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiği araziye yapılan İHL, Selçuklu mimarisi, pansiyon binası, sosyal tesisleri ve hafız öğrencilere yönelik olması özellikleri ile Türkiye'nin en özel okullarından biri olmaya hazırlanıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İmam Hatip okullarının manevi kurucusu olan Mahmud Celaleddin Ökten'in isminin verilmesini sağladığı İHL, ilk öğrencilerine kavuşmak için gün saydığını belirtti. Tütüncü, ön kayıtlarını almaya başlayan lisenin, yurt ve eğitim binası, spor salonları ve kütüphaneleriyle dikkat çeken sayılı okullardan biri olacağını ifade etti. 


DEV BİR TESİS

Yaklaşık maliyeti 15 milyon lira olan okulun ve pansiyon binasının mimari projesi, Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandı. Okul 24 derslikten oluşuyor.


Sabah Akdeniz


Geri Dön