30 / 04 / 2024

Kepez Varsak’a tramvay geliyor!

Kepez Varsak’a tramvay geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Varsak’a tramvay getireceklerini söyleyen Başkan Tütüncü: “Varsak’a getireceğimiz tramvay hattı eski belediyenin önünden hareket edip, Süleyman Demirel Bulvarı’nı takip ederek" dedi.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eskiden Varsak mı? Varmasak mı? denilen yer olan Varsak bölgesi sakinleri ile bir araya gelerek , Varsak’ın Antalya’nın en gözde yerleşim yerlerinden biri haline geldiğini söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, Varsak Esentepe ve Varsak Karşıyaka Mahallesi sakinlerine yapılacak yatırımları anlattı.


Açık alanda yapılan mahalle toplantısına, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Antalya Milletvekili Adayları Atay Uslu, Nevin Korkmaz, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Mustafa Turan, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Varsak’a tramvay geliyor

 

1 yıl önce bölgede yaptığı toplantıda verdiği sözleri hatırlatan Hakan Tütüncü, bölge sakinlerine yeni müjdeler verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Varsak’a tramvay getireceklerini söyleyen Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü; “Varsak’a getireceğimiz tramvay hattı eski belediyenin önünden hareket edip, Süleyman Demirel Bulvarı’nı takip ederek Yeşil Irmak Caddesine ulaşacak. Oradan Sakarya Bulvarına, Otogar’a, Tıp Fakültesine, Eğitim Araştırma Hastanesine, Konyaaltı Caddesi’nden eski nostalji tramvay hattı ile birleşip şehir merkezine gidecek”  dedi

 

Varsak’ta yapılaşma engeli kalktı

 

Kanayan yara haline gelen yapılaşma sorununa derman olduklarını anlatan Başkan Tütüncü, “2000 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 5000’lik imar planları ile Ayanoğlu, Demirel ve Esentepe Mahallesinin geniş bir bölümü ilgilendiren yapılaşma sorunu vardı. Allah’a şükürler olsun ki sözümüzün arkasında durduk ve bu mahallelerimizde yapılaşma engeli ortadan kalktı. Hatta bir kat artışı da vererek yapılaşmanın önünü açtık.” dedi.

 

29 Ekim’de açacağız

 

Başkan Tütüncü, 350 yatak kapasiteli Sütçüler Devlet Hastanesi inşaatında sona yaklaşıldığını belirterek, “ Birileri bu sözlere inanmayın, seçim vaadi bunlar dediler. Ancak biz sözümü tuttuk ve Sütçüler Devlet Hastanesi’ni 29 Ekim 2015’de açılışını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

 

Mezarlık problemi çözüldü

 

Varsak bölgesinin en önemli sorunlarının arasında gelen mezarlık problemini çözdüklerini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “ 5000’lik ve 1000’lik planlarını tamamlayarak, 300 dönümlük devasa büyüklükte mezarlığı bölgeye kazandırdık. Bu önemli hizmette Varsak’a hayırlı, uğurlu olsun.”dedi.

 

Varsak’a Eğitim Kompleksi

 

Varsak’a devasa büyüklükte eğitim kampüsü inşa edeceklerini söyleyen Başkan Tütüncü, “Büyükşehir ve Kepez Belediyesi olarak planlamalarını yaptık. İktidarımızın birinci önceliği Kepez’e bu eğitim kompleksini yapmak. Kompleksin içerisinde 17 lise, 3 spor salonu, 5 kütüphane ve sosyal alanları ile birlikte 450 dönüm üzerinde, 20 bin öğrenci öğrenim görecek.” diye konuştu. 



Antalya İleri


Geri Dön