27 / 04 / 2024

Kepez'e 4 bin metrekarelik dev semt parkı!

Kepez'e 4 bin metrekarelik dev semt parkı!

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 4 bin metrekare alanı ve bölgenin modern görüntüsüne gölge düşüren araziyi dev bir semt parkına dönüştürdü.



Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin gelişim gösteren önemli noktalarından biri olarak öne çıkan Baraj Mahallesi'nde atıl durumda bulunan geniş bir alan da park çalışmaları kapsamında temizlenip düzenlenip bölgeye dev bir semt parkı yapıldı.

Sabah Akdeniz Gazetesi'nde yer alan habere göre;  yaklaşık 4 bin metrekare alandan meydana gelen ve bölgenin modern görüntüsüne gölge düşüren arazi, dev bir semt parkına dönüştürüldü. Bölgede yer alan diğer tüm semt parklarında yer alan oturma grupları, pergoleler, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve ağaçlandırma çalışmaları gibi standartları barındıran park alanı, Fatin Rüştü Zorlu Caddesi üzerinde hizmete açıldı.

Koparma cezası var

Antalya'da, tatlı su kaynaklarında yetişen nilüferler çiçek açtı. Kurşunlu Şelalesi, Kırkgöz Yamansaz su kaynaklarında yaygın olan nilüferleri koparmanın cezası 40 bin 913 TL olarak açıklandı. Koruma alanlarında bulunan çiçekleri koparmanın cezası ise iki katı olarak belirlendi.

Yetiştiği doğal ortamından ayrılıp bazı otellerin süs havuzlarında kullanılmak için satışının yapıldığı ve yine bazı vatandaşların evlerinde yetiştirmek için kopardığı belirlenen nilüfer çiçekleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce biyoçeşitliliğin korunması kapsamında değerlendiriliyor. 2019 yılı için nilüfer çiçeğini kopartana 40 bin 913 TL idari para cezası verilecek. Çiçeğin kopartıldığı alan koruma altındaysa ceza miktarı iki katına, yani 81 bin 826 TL'ye artış gösterecek.


Geri Dön