06 / 05 / 2024

Kerem Alkin: İnşaat sektörü ihracata odaklanmalı

Kerem Alkin: İnşaat sektörü ihracata odaklanmalı

Kerem Alkin, Türkiye ekonomisinin küresel krizin etkilerini hızla geride bıraktığını ve bununla birlikte özel sektör yatırımlarına daha fazla odaklanmak gerektiğini vurguladı



Tüm Türkiye gibi İnşaat Sektörünün de 2010 yılında ihracata odaklanması gerektiğine dikkat çeken İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye ekonomisinin küresel krizin etkilerini hızla geride bıraktığını ve bununla birlikte özel sektör yatırımlarına daha fazla odaklanmak gerektiğini vurguladı.

 

"Ekonomik gelişmeler & 2010 yılında inşaat sektörüne yansımaları" başlıklı toplantının yöneticiliğini İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaparken, İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin ve Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş toplantıya konuşmacı olarak katıldı. İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Alkin, hükümetin istihdam, esnaf ve sanatkârın desteklenmesine yoğunlaşmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, iş dünyasına "Dünya ekonomisindeki toparlanmanın hızlanması halinde 2010 yılında büyümenin hedefi yine ihracat olacak."diye seslendi.


Geri Dön