13 / 05 / 2024

Küresel Kent kitabı

Küresel Kent kitabı

1990’ların başında yayınladığı Küresel Kent kitabıyla küreselleşmenin şehirlere etkisini öngören Saskia Sassen, XXI Mimarlık, Tasarım ve Mekan dergisinin Nisan sayısında yer aldı

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

Küresel petrol arzı temmuzda arttı!

Küresel petrol arzı, temmuzda bir önceki aya göre 2 milyon 500 bin varil artarak günlük 90 milyon varil oldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

Küresel petrol arzı 9 yılın en düşük seviyesinde!

Küresel petrol arzı, günlük 86 milyon 860 bin varil oldu ve son 9 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Küresel İslami finans varlıklarının değeri 3 trilyon doları aşabilir!

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Şensoy, "Küresel toplam İslami finansal varlıkların 3 trilyon 400 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

IMF küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen IMF, daha önce yüzde 3 küçülmesi beklenen küresel ekonominin bu yıl yüzde 4,9 daralacağını öngördü.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

Fitch küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin derinleşmeye devam ettiğini belirterek, daha önce yüzde 3.9 küçülmesini beklediği küresel ekonominin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını öngörüsünde bulundu.

Küresel ticaret yüzde 3 azaldı!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, küresel ticaretin Kovid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 azaldığını bildirdi.

Küresel Kent kitabı Haberi

Küresel Kent kitabı

Sosyolog Ayşe Öncü ve şehir plancısı Asuman Türkün ile bir araya gelerek görüşlerini paylaşan Saskia Sassen, Arap Baharı’ndan İşgal hareketine, sosyal medyanın rolünden yaşanabilir kentlere dek birçok konudan dem vurdu.

Sassen küresel kentlerin daha yaşanabilir olması için sürdürülebilirliğin önemine değindi. Çevresel sorunların diğer tüm sorunların ötesinde hayatın sonlanmasına dair bir korku salıyor olmasını ortak hareket etmeye yönelik bir fırsat olarak görüyor Sassen ve şöyle diyor:

"Çevre sorunlarına çözüm arayışında çeşitli mahalleler, toplumsal sınıflar ya da dinlerin ötesinde bazı değerler üretilebilir ve ondan da bir kentsellik doğabilir. Bu yüzden, yaşanabilir kentlerin öncelikli olarak bu yolla, yani herkesin üzerinde mutabık olduğu bazı değerlerle yaratılabileceğini düşünüyorum." Ünlü sosyolog bu noktadan hareketle gerçek anlamda yaşanabilir kentlerin doğabileceğini söylüyor. Sassen’e...