04 / 05 / 2024

su tüneli

su tüneli

Ankara’nın 2045 yılına kadar içme-kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak "Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi"nin belkemiğini oluşturan 31,5 kilometrelik tünel için çalışmalara başlandı

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Gerede Tüneli'nin inşaatı tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın su sorununu çözecek Gerede Tüneli'nin inşaatının tamamlandığını açıkladı. Pakdemirli, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yakın zamanda bu tüneli açacağız' diye konuştu.

Lamprecht: Avrasya Tüneli harika bir iş!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, ''Avrasya Tüneli harika bir iş. Orada arkeolojik kalıntı bulunduğunda onları araştırdığınızı gazetelerden takip ediyordum, bence harika bir iş'' dedi. 

Silvan Tüneli ihalesine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Silvan Tüneli ikmal ihalesi ile ilgili Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na 8 soru sordu..

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Topbaş’ın "ustalık eseri" olarak nitelendirdiği ‘Haliç Su Altı Karayolu Tüneli’nin detayları belli oldu. Haliç’te inşa edilecek tünel köprü, deniz tabanına çakılacak kazıklar üzerine kurulacak.

Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak olan Gerede Tüneli'nin 86'sı tamamlandı.

Avrasya Tüneli inşaatında akıma kapılan işçi öldü!

Avrasya Tüneli olarak da adlandırılan projenin Üsküdar'daki şantiyesinde çalışan 27 yaşındaki Fatih Uysal, elindeki makineyle su sızıntısını durdurmak isterken elektrik akımına kapıldı.Fatih Uysal, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi mecliste!

‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

Zigana Tüneli Mart sonu başlıyor!

Zigana Tüneli ihalesiyle ilgili gelişmeleri yerel bir gazeteye açıkyalan Cengiz İnşaat CEO'su yüksek mühendis Kemal Ünlüer tünelin Mart ayı sonuna doğru başlayacağını belirttiği öğrenildi.

Avrasya Tüneli İstanbul’da su kesintisine neden oldu!

İstanbul’un merkezinde yaşanan 36 saatlik su kesintisinin, İstanbul’un trafik sorununu çözmek iddiasıyla yapımına devam eden Tüp Geçişi Projesi (Avrasya Tüneli) yüzünden olduğu açıklandı.

Avrasya Tüneli dünyayı nasıl değiştirdi?

Avrasya Tüneli'nin liderliğini yapan Yapı Merkezi’nin CEO’su ve Yapı Merkezi inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Fortune Dergisi'nde projenin dünyayı nasıl değiştirdiğini anlattı.

Göcek Tüneli tadilatı ne zaman başlayacak?

Muğla'nın Dalaman İlçesindeki Göcek Tüneli'nde yağmurlu havalarda meydana gelen su sızıntısı, sürücüler için tehlike yaratırken; uzmanlar önlem alınmazsa tünelin betonu ile içindeki demirlerin zamanla çürüyeceğini söyledi.

su tüneli Haberi

su tüneli

 

Ankara’nın 2045 yılına kadar içme-kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak "Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi" için çalışmalara başlandı. Bolu-Gerede’deki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, burada yaptığı konuşmada, Ankara’nın içme ve kullanma suyu ihtiyacının Çubuk 2, Kurtboğazı, Çamlıdere, Eğrekkaya, Akyar ve Kavşakkaya barajlarından karşılandığını söyledi. Halihazırda Ankara’nın günlük su tüketiminin ortalama 1 milyon metreküp olduğunu belirten Özkaldı, barajların ölü hacimleri hariç şu anda depolanmış içme-kullanma suyu miktarının 346 milyon metreküp olduğunu ve doluluk oranının da yüzde 25 mertebesinde bulunduğunu kaydetti.   Özkaldı, Gerede’deki Çamlıdere Barajı’nın doluluk oranının insanları yanıltmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Baraj suyu yüzde 25’ler civarında ancak proje tamamen buradan gelecek suya göre dizayn edilmiş ve projelendirilmiş. O yüzden 25’lik oran bile şu anda tek...