26 / 11 / 2024

Tarla Miras

Tarla Miras

Hükümet uzun süredir üzerinde çalıştığı tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmemesine ilişkin yasa tasarısını olgunlaştırdı

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Miras konusu pek çok kişi tarafından aydınlatılmayı bekleyen bir konudur. Özellikle miras intikali konusuna dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. İşte o detaylar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Gayrimenkul ortaklar arasında nasıl paylaştırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babamlar 6 kardeşti. Babasından tarla miras kalmıştı. Babam kardeşleriyle anlaştı, dört kardeşin payını satın aldı. Biz diğer ortak akrabalara hissemizi satalım diyoruz almıyorlar. Bize satın diyoruz satmıyorlar. Buna çözüm ne olabilir?' sorusunu cevapladı.

Denizli'de 97 yıl önce vefat eden dededen tarla miras kaldı!

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan kardeşlere 1'inci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü düşündükleri dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde tarla miras kaldı. 

Miras kalan tarla hisseleri için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi!

Atadan, dededen tarla kalan mirasçıların kardeşlerindeki hisseleri de satın alabilmesi için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi sunulacak. 

Şahit eşliğinde yapılan sözleşme miras hukukunda geçerli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamla ortak tarla aldık ve tapu babamın üstüne yapıldı. Babamla birlikte bir gün sonrası kendi aramızda iki şahit eşliğinde sözleşme yaptık. Babam vefat ettiğinde miras hukukunda bu sözleşmemin geçerliliği olur mu, ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin vefatından iki sene sonra eşi vefat etti. Biz ikisi ilk,ikisi ikinci eşten olmak üzere dört kardeşiz. Annemin babasından miras olarak kalan tarlaları var. Dört kardeş bu malları nasıl bölüşeceğiz?' sorusunu yanıtladı

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Mirasçılar nasıl bulunur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bana bir tarla miras kaldı. Tarla bölünmüş ve ben dahil dört kişi bu mirası paylaşıyoruz ama diğer üç kişi kim bilmiyorum. Diğer ortakların kimler olduklarını ve isimlerini nasıl öğrenebilirim?' sorusunu yanıtladı

Tarla Miras Haberi

Tarla Miras

 

Tarım Bakanı Mehdi Eker, hazırlanan yasa tasarı taslağında ailelere üç formül önerileceğini belirtirken, bunları, “ya aile bireylerinden işi bilen biri diğerlerinin hisseteleri alıp işletecek, ya aile şirketleri gibi şirketler kurulacak ve herkes hakkı oranında pay alacak ya da anlaşma sağlanamazsa mahkeme kayyım gibi bir aile bireyini işletmeden sorumlu tutacak” şeklinde sıraladı. Eker, TBMM kulisinde bazı gazetecilerle sohbetinde, hükümetin gündeminde uzun süredir bulunan ve ne zaman gerçekleşeceği hep tartışma konusu olan tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini engelleyecek yasa tasarısı hakkında son gelişmeleri anlattı. Eker, “Arazinin toplulaştırılmasıyla tarım arazileri daha düzenli hale geliyor. Ekipman kullanımı daha verimli oluyor. Bu da maliyeti azaltıyor. Türkiye’de ortalama tarım işlemesi 5.5 hektar. Avrupa’da 27 ülkenin tarım işletmesi ortalaması 17.5 hektar. Gerisini siz düşünün” dedi.   Evlad-ı ekber uygulaması...   Türkiye’de...