21 / 05 / 2024

Ulusal Deprem İzleme Merkezi

Ulusal Deprem İzleme Merkezi

Tanıdık acıların yaşanmaması için İran, Pakistan, Gürcistan, Ermenistan ve Ürdün için deprem senaryoları geliştirilecek

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede yaşanan depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Deprem kaderini yenen Şili'den Türkiye'ye tavsiyeler!

Şili, aldığı önlemlerle deprem felaketinin kader olmadığını kanıtlayan bir ülke. Ulusal Sismoloji Merkezi Direktörü Sergio Barrientos, Şili'nin neyi doğru yaptığını anlatırken Türkiye'ye de tavsiyelerde bulundu.

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

16 ülkeden 220 bilim insanı deprem için buluştu!

Ulusal ve uluslararası alanda deprem mühendisliği ve sismoloji alanlarında çalışan 16 ülkeden 220 bilim insanı, Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir araya geldi. 

Marmara'nın en son deprem haritası! 

Kandilli Rasathanesi, İstanbul'daki 5.8'lik depremden sonra son sismik araştırmaları anlattı. Bölgesel Deprem Tusunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, "Depremler batı parçada yoğunlaşıyor. Faylar tek parça halinde değil, 7’nin üzerinde beklenmiyor." şeklinde konuştu.

İzmir'de deprem bilinci aşılandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde 80 bin 500 kişiyi depremde nasıl davranacağı konusunda bilgilendirildi.

Türkiye'deki hastanelerin yüzde 60'ı yenilenmeli!

Sağlık Bakanlığının 2012'de yayımlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Plam'nda (UDSEP2023) açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki hastanelerin yüzde 60'ı gerektiği ortaya çıktı.

Tokat Erbaa'da deprem konferansı düzenlendi!

Erbaa Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem konferansına Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konuşmacı olarak katıldı.

Kocaeli Belediyesi’nin deprem çalışmaları örnek oluyor!

İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan dergide yer alan yazıda Kocaeli’de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı.

Kocaeli Deprem Eğitim Merkezi'nde 3 bin 875 kişi eğitim aldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında Sekapark Kültür alanında hizmete açtığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 2014 yılında 3 bin 875 kişiye birebir eğitim verildi.

Kayseri'de 2 deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Kayseri'de merkez üssü Kocasinan Saraycık olan saat 04:14'te 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Rodos Adası açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, Akdeniz'de Rodos Adası açıklarında Richter ölçeğine göre 4.5 ila 3 arasında değişen 3 deprem kaydedildi.

Ulusal Deprem İzleme Merkezi Haberi

Ulusal Deprem İzleme Merkezi

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün öncülüğünde, Orta Doğu ve Kafkaslar bölgesindeki deprem riskinin belirlenmesi amacıyla Orta Doğu Bölgesi Deprem Modeli (EMME) Projesi başlatıldı. Proje, bölgede deprem risklerinin en aza indirilmesini ve bu konuda duyarlılık sağlanmasını amaçlıyor.   Deprem senaryoları olacak   Proje kapsamında, İran’da Meşhed, Pakistan’da Karaçi, Gürcistan’da Tiflis, Ermenistan’da Erivan ve Ürdün’de İrbid kentlerinin deprem senaryoları geliştirilecek. Deprem tehlike haritaları, AB’nin SHARE Projesi kapsamında hazırlanmakta olan Pan-Avrupa deprem tehlikesi haritası ile birleştirilecek. Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, Alp-Himalaya’nın dünyanın en aktif kuşaklarından biri olduğuna işaret ederek, bu kapsamda Akdeniz, Türkiye, İran, Pakistan ve yakın çevresindeki ülkelerde her yıl büyük depremler olduğunu anlattı.Kalafat, EMME Projesi ile deprem risklerinin en aza indirilmesi ve bu konuda duyarlılık sağlanmasının  hedeflendiğini kaydetti....