28 / 04 / 2024

KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik esaslarına göre Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) yapılıyor. Peki KEYY geri ödeme şartları nelerdir?



KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik esaslarına göre Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) yapılıyor. Peki KEYY geri ödenir mi? KEYY geri ödeme şartları nelerdir?


Yönetmelik gereğince evini yapana yardım uygulamasına göre inşa olunan binalar için indirim borçlandırmaya esas olan miktar üzerinden yapılır. Yapılan onarım yardımlarından indirim yapılmıyor. 


KEYY geri ödemeleri..

KEYY geri ödeme şartları ile ilgili esaslar İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


SORU: KEYY yönteminde geri ödeme şartları nelerdir? Seçilen projenin maliyeti, verilen kredi miktarından fazlaysa ne yapılmaktadır?


CEVAP: Kullandırılan konut kredisi yıllık yüzde iki faizli olup, son kredi diliminin ödenmesini takip eden yirmidördüncü ayın sonuna kadar ilk taksiti ödenmek üzere on yılda ve on eşit taksit hâlinde, kredi anaparası ve faizi ile birlikte tahsil olunmaktadır. 


Krediler kendi evini yapana yardım (KEYY) olarak verilmekte olduğundan kredi miktarı ile konut maliyet bedeli arasındaki fark hak sahibi aile tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Ziraat Bankası ile Bakanlığımız arasında yapılan protokol gereği işlemlerden alınan % 2,5 komisyon hak sahiplerince karşılanmaktadır.


Evini yapana yardım yönetmeliği!


Geri Dön