14 / 05 / 2024

KEYY geri ödenir mi

KEYY geri ödenir mi

Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik esaslarına göre Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) yapılıyor. Peki KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

KYK borcu kaç ayda bir ödenir? KYK geri ödemeli kredi herkese çıkar mı?

KYK borcu ve KYK geri ödemeli krediye dair öğrencilerin kafalarını kurcalayan pek çok husus vardır. İşte o hususlardan bazıları ve bu konuya dair sorulan sorular!

Kentsel dönüşüm faiz desteği geri ödenir mi?

Kentsel dönüşümde devlet tarafından hak sahiplerine yapılan yardımlar arasında kentsel dönüşüm faiz desteği yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm faiz desteği geri ödenir mi?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği geri ödemesi!

Devletin kentsel dönüşüm için yaptığı finansal destekler arasında kentsel dönüşüm faiz desteği yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği geri ödenir mi? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği geri ödemesi!

Depozito ne zaman geri ödenir?

Mal sahibi, kiracısından güvence bedeli olan depozitoyu da talep edebiliyor. Depozitonun en fazla ne kadar olması gerektiği ve iade koşulları kanun ile şekilleniyor. Peki, depozito ne zaman geri ödenir?

Konut kredisi dosya masrafı geri ödenir mi?

Konut kredisi başvurularında en önemli masraf olarak karşımıza çıkan konut kredisi dosya masrafı geri ödenir mi? Peki, konut kredisi dosya masrafı geri ödemesi için neler gerekli?

KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik esaslarına göre Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) yapılıyor. Peki KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

Pey akçesi nedir?

Sözleşme yapılırken, tarafların bağlandıklarını göstermek amacıyla birinin diğerine verdiği para olarak tanımlanan pey akçesi nedir? Pey akçesi ne zaman verilir? Pey akçesi geri ödenir mi?

Tespit kredisi nedir?

Tespit kredisi nedir? Tespit kredisi nasıl alınır? Tespit kredisi ne zaman geri ödenir? İşte Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince yapılacak riskli yapı tespitleri..

Yeşil İş-Green Business için geri sayım başladı!

Yeşil İş-Green Business için geri sayım başladı. Türkiye’nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş-Green Business 2013 için geri sayım hızla sürüyor....

Depozito nasıl geri alınır?

Kiracının ev sahibine ödediği depozito nasıl geri alınır? Depozito bedeli en fazla kaç kira bedeli kadar oluyor? İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan depozito hükümleri...

Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?: Kira sözleşmelerinin sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisine tabi tutulur ve damga vergisi 15 gün içerisinde vergi dairesine ödenir...

Kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl ödenir? sorusuna binde 11,37 oranında hesaplanan verginin, sözleşmenin tarafları arasında imzalanmasını takiben ertesi ayın 23.günü vergi dairesine beyan edilip, 26.günü akşamına kadar ödenir cevabı veriliyor...

KEYY geri ödenir mi Haberi

KEYY geri ödenir mi

KEYY geri ödeme şartları nelerdir?

Afet sebebiyle yapılan ve yapılacak olan binaların borçlandırma bedellerinden yapılacak indirimler hakkında yönetmelik esaslarına göre Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) yapılıyor. Peki KEYY geri ödenir mi? KEYY geri ödeme şartları nelerdir?


Yönetmelik gereğince evini yapana yardım uygulamasına göre inşa olunan binalar için indirim borçlandırmaya esas olan miktar üzerinden yapılır. Yapılan onarım yardımlarından indirim yapılmıyor. 


KEYY geri ödemeleri..

KEYY geri ödeme şartları ile ilgili esaslar İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


SORU: KEYY yönteminde geri ödeme şartları nelerdir? Seçilen projenin maliyeti, verilen kredi miktarından fazlaysa ne yapılmaktadır?


CEVAP: Kullandırılan konut kredisi yıllık yüzde iki faizli olup, son kredi diliminin ödenmesini takip eden yirmidördüncü ayın sonuna kadar ilk taksiti ödenmek üzere on yılda ve on eşit taksit hâlinde, kredi...