28 / 04 / 2024

KFC 50 yeni restoran açacak!

KFC 50 yeni restoran açacak!

Ünlü tavuk restoranı KFC (Kentucky Fried Chicken) 2021 yılı içerisinde şube yatırımlarına hız verecek. Restoran zinciri bu yıl içerisinde 50 yeni restoran açılışı yapacak.



KFC Türkiye yeni yatırımcısı ile yol almaya başladı. İş insanı İlkem Şahin'e ait olan İş Gıda 1952'den bu yana faaliyet gösteren bir şirket. KFC Türkiye'de değişim başlamış. Üst yönetimin CEO dahil tamamı değişmiş. Para Dergisi'nde yer alan habere göre;  20 kritik noktaya yeni isimler gelmiş. Şirketin CEO koltuğuna Feliks Boynuinceoğlu getirilmiş. Şirket merkezi İstanbul Ataşehir'den Kavacık'a taşınmış. Pandemi döneminde paket servisin öne çıkmasıyla dijitale ve kurye tarafına ciddi yatırımlar yapılmış. Bugün KFC Türkiye, 30 ilde 3 bine yakın çalışan ve 140 restoran ile hizmet veriyor. Pandemi öncesi paket servis veren restoran sayısı 60 iken bu sayı 90'a ulaşmış. Ciro içindeki paket oranı yüzde 20'lerde iken bugün yüzde 70'e dayanmış. 

 KFC 50 yeni restoran açacak!

Yeni ekip gelir gelmez uzun süredir şube açmayan firma yeni şubeler açmaya başlamış. Son üç ayda 10 yeni restoran açılışı yapılmış. 2021 ise tam yatırım yılı olacakmış. Yeni açılan şubelerin performansı i şimdiden revize ettirmiş. 30 olarak planlanan yeni şube ye çıkarılmış. Bu şubelerde ek bin 500 kişilik istihdam ş. Boynuinceoğlu liderliğindeki yeni ekip, restoran da yeni stratejiyi de belirlemiş. Caddeler AVM'lere göre bir tık  daha öne çıkacakmış. Paket serviste caddelerin operasyonel avantajı bu kararda etkili olmuş. Önümüzdeki dönemde yol üzeri dinlenme tesisleri de radara alınmış. İlk yol üstü KFC, Aksaray Ağaçlı Dinlenme Tesisleri'nde açılmış. Bu şubenin performansı ekibi çok memnun etmiş. Şimdilerde şehirlerarasındaki tesislerde uygun lokasyon bakılıyormuş...

KFC, 2021 sonuna kadar 30'un üzerinde restoran açacak!


Geri Dön