30 / 04 / 2024

Kıbrıs ve Kore gazilerinin TOKİ hakları TBMM gündeminde!

Kıbrıs ve Kore gazilerinin TOKİ hakları TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOKİ konutları için gazilere verilen haklardan Kıbrıs ve Kore gazilerinin de yararlandırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kıbrıs ve Kore gazilerinin TOKİ hakları TBMM gündeminde!

CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, Gaziler arasında eşitliğin sağlanmasına ve  TOKİ  konutları için gazilere verilen haklardan Kıbrıs ve Kore gazilerinin de yararlandırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan, sorularının Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan önergesinde "Gazilik, şehitlikten sonra en büyük onurdur, toplum nezdinde en büyük rütbelerden biridir. Millet olarak bizlerin kendi topraklarımızda özgürce yaşamımızı sağlayan şehitlerimiz gibi gazilerimize de minnet ve şükran borçluyuz. Ancak konu gazilere tanınan haklar ve ayrıcalıklar olduğunda ne yazık ki gazilerimiz sınıflara ayrılmaktadır. Kıbrıs ve Kore gazilerimiz birçok konuda Doğu-Güneydoğu gazilerinden ayrı tutulmakta ve onlara yanınan haklardan yararlanamamakradırlar. İzmir Torbalı ilçesinde TOKİ konutları için gazilerimize kuraya girmeden ev sahibi olabilme ayrıcalığı verilmişken, Kıbrıs ve Kore gazilerimiz bu ayrıcaklıktan mahkum bırakılmıştır." diyerek bu bağlamda 2 soru sordu:

Bakan'ın soruları

1- Gazilerimiz arasında ayrıştırma sona erdirilecek ve tüm gazilere eşit haklar sağlanacak mıdır?

2- TOKİ konutları için Gazilere verilen haklardan Kıbrıs ve Kore gazilerimizin de yararlandırılması adına bir çalışma yürütülecek midir?

 


Geri Dön