03 / 05 / 2024

Kıdem tazminatı 2023! Yeni kıdem tazminatı ne kadar oldu? 2023 kıdem tazminatı tavanı değişti mi?

Kıdem tazminatı 2023! Yeni kıdem tazminatı ne kadar oldu? 2023 kıdem tazminatı tavanı değişti mi?

Kıdem tazminatında yeni tavan tutarı belirlendi. İşte 2023 yeni kıdem tazminatı tavan rakamı!



açıklandı.  Bu bilgilere göre; 2022’nin ikinci yarısı için 15 bin 371 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı, 2023 Ocak ile Temmuz döneminde kıdem tazminatı tavanı 19 bin 982 liraya çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için kıdem tazminatı tavanını belirledi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzası ile memur maaş zamlarının Meclis'ten geçmesiyle birlikte yeni güncel rakamlar halka duyuruldu. Yayımlanan genelgeye göre Ocak ile Temmuz 2023 zaman diliminde kıdem tazminatı tavanı 19 bin 982 lira 83 kuruşa yükseltilmiş oldu.

TAZMİNATLARDA DA ARTIŞ VAR

Çalışanları çok yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanının yükselmesi ile beraber alınacak tazminatlarda da artış meydana geldi. SGK brütü, 19 bin 982 lira 83 kuruş üzerinde olan herkes tavan rakamdan faydalanabilecek. Buna göre 10 yıl çalışmış biri işten çıkarılırsa alacağı kıdem tazminatı 199 bin 820 lira olmuş olacak.

İSTİFA EDİP TAZMİNAT ALMA HAKKI!

Yapılan araştırmalar neticesinde iş kazalarının yüzde 98'inin, meslek hastalıklarının yüzde 99'unu önleyebildiği ortaya çıkmıştır. Çalışanlara, işe başlamadan hemen önce 'işe giriş eğitimi' verilmeli ve o işin nasıl yapıldığı öğretilmelidir. Bununla birlikte, iş yerinde oluşacak risk kaynakları tespit edilmeli ve kontrol altına alınması gerekiyor. İş güvenlik önlemi alabilmek için aş koruyucu baretler, iş gözlükleri, kulaklık gibi ekipmanların kullanımı aksatılmamalı. Diğer yandan işverenin, çalışanın kurallara uyup uymadığını kontrol etmesi gerekmektedir.

İşçilerin talep etmelerine rağmen işyerinde gerekli önlemler alınmadığı takdirde işçi iş sözleşmelerini haklı olarak iptal edebilir ve bunun sonucunda kıdem tazminatı da alınabilir.

Hisseli tapu riskleri nelerdir?

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Hisseli tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön