07 / 05 / 2024

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!

İş hayatında zaman zaman uğramak zorunda kaldığımız ve milyonlarca insanın aklını karıştıran kıdem tazminatı hangi şartlar altında verilir? Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı kimlere verilir? İşte detaylar...



İşçinin 24. madde uyarınca haklı fesih nedenlerinin ayrıntıları da şu şekilde:

Sağlık sebepleri:

– Yapılan iş, işin niteliğinden doğan sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

– İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluştuğu işveren ya da başka bir işçi bulaşıcı hastalığa veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

Ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

– İşveren iş sözleşmesi yapılırken önemli detaylardan biri hakkında gerçeğe uygun oluşmayan bilgi verirse, yanlış vasıflar ya da şartlar belirterek işçiyi yanıltırsa.

– İşveren işçinin ya da aile fertlerinden birinin şeref ve namusuna laf gelecek şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa ya da işçiye cinsel tacizde bulunursa.

– İşçi başka bir işçi ya da üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğrarsa ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler bildirilmez ise.

– Maaşlar zamanında ve eksiksiz ödenmezse.

Zorlayıcı sebepler:

– İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı nedenler ortaya çıkarsa.

Bu şartları yerine getirenlerin de aynı şekilde kıdem tazminatı hakkını kaybetmemek için belli kurallara dikkat etmeleri lazım.

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!

Son dakika! 2022 – 2023 yılı harç ücretlerine şok zam! İşte güncellenmiş harç ücretleri listesi

Sofralarımızdan bir ürün daha eksiliyor! O ürün karaborsaya düştü! Esnaf ayaklandı

Kamuya giremeyen kalmayacak! Belediye Başkanlığı personel alımı yapacak! Aman bu tarihlere dikkat


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön