03 / 05 / 2024

Sofralarımızdan bir ürün daha eksiliyor! O ürün karaborsaya düştü! Esnaf ayaklandı

Sofralarımızdan bir ürün daha eksiliyor! O ürün karaborsaya düştü! Esnaf ayaklandı

Artan şeker fiyatlarıyla birlikte sektörde ilginç durumlar gözlenmekte. Şekerin fiyatı artınca bu sefer şeker karaborsacıları ortaya çıktı. İşte detaylar…



Sözcü’nün haberine göre; Elazığ Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, mal ve hizmet satımından kaçınma ve fiyatların oynamasına sebep olan kişilerin tespit edilip cezalandırılması istemiyle konuyla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak. Evsen, “750 TL’ye alıp, piyasaya zamlı şekilde satanlara esnaf ve vatandaşın vebali vardır ve onlar haklarını helal etmiyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“750 TL’LİK ŞEKERİ PİYASAYA 1. 400 TL’DEN SATIYORLAR”

Şekerde esnaflar tarafında büyük sorunlar yaşandığını kaydeden Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, “Şeker fabrikamızda şeker var. Devletimizin 750 TL’ye sattığı bir şeker fiyatı var ama ortada şeker yok. Gelen özelleştirme sonrasında Türk - Şeker isimli firmaya şekerin satışı teslim edildi. Ama esnafımız ve aynı zamanda vatandaşlar olarak bizler bu şekere ulaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

Üretim yapması gereken kişilerin şekerden karaborsa aracılığı ile bir rant yarattığını söyleyen Evsen, “750 TL’lik şekeri piyasaya 1. 400 TL’den satıyorlar. Yakın zamanda ise 50 kilo şekerin 2. 400 TL’ye çıkması konuşuluyor. Bu şekilde olursa 750 TL’lik şekeri esnafımız bulamaz ise şeker fiyatları korkunç bir rakama ulaşacak. Devletimizin şeker politikası ise şekerin özel sektörler arasındaki uçurumu düşürmesi şeklindedir. 750 TL’lik uygun şeker var fakat ancak ortada şeker yok” ifadelerini kullandı.

Sofralarımızdan bir ürün daha eksiliyor! O ürün karaborsaya düştü! Esnaf ayaklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön