05 / 11 / 2024

Kidstown Riva ve Hometown Şile projeleri kağıt üzerinde kaldı!

Kidstown Riva ve Hometown Şile projeleri kağıt üzerinde kaldı!

EYFEL Yapı’nın Beykoz Riva ve Şile’de yapmayı planladığı lüks konut projeleri kağıt üzeride kaldı. Bir milyon lirayı bulan fiyatlara satılan villaları alan mağdurlar arasında, ünlü bir holdingin ortağı ve yöneticileri ile avukat ve doktorlar da bulunuyor.




EYFEL Yapı’nın Beykoz Riva ve Şile’de yapmayı planladığı lüks konut projeleri kağıt üzeride kaldı. Şirket sahipleri hakkında savcılığa başvuruldu. Şüpheliler, nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyor.  Bir milyon lirayı bulan fiyatlara satılan villaları alan mağdurlar arasında, ünlü bir holdingin ortağı ve yöneticileri ile avukat ve doktorlar da bulunuyor.


Daha önce başka bir inşaat şirketinde üst düzey yönetici olarak çalışan Halil Suner 5 yıl önce kendi şirketini (Eyfel Yapı İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.) kurdu. Şirket, Beykoz Riva ve Şile’de, Kidstown, Riva Hills, Hometown ve Farmhouse ismi ile lüks konut projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projelerden ilki olan Kidstown hayata geçirildi. Özellikle çocuklu ve üst gelir grubundan kişiler bu projelere ilgi gösterdi. Şirket, yoğun reklâm kampanyaları ile tanıtımını yaptığı projelerdeki yerleri maket üzerinden sattı.


ÇOK SAYIDA ÜNLÜ DE MAĞDUR

Ancak, geçtiğimiz yılın ortasından itibaren ciddi sıkıntıların yaşanmaya başladığı anlaşıldı. Şirket resmi olarak, ‘iflas’ ettiğini duyurmasa da faaliyetlerini durdurdu. Geride ise yüzlerce mağdur kaldı. Ünlü bir holdingin ortağı ve üst düzey yöneticileri, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir yöneticisi ile çok sayıda avukat, doktor ve müşavir Eyfel Yapı’nın mağdurları arasında yer aldı.


ARSA DAHİ OLMADAN SATIŞ YAPILDI

37 mağdur adına Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan başvuru dosyası önemli bilgiler içeriyor. Bir kısım mağdur adına Av. Penbe Ü. Keskin ve Av. Orhan Boran’ın hazırladığı dosyaya göre, villa veya konutların önemli bir bölümü maket üzerinden satıldı. Satışı yapılan bazı yerlerin arsası dahi bulunmuyor. Biten tek projedeki yerlerde de, çok sayıda ipotek bulunuyor. Bazı yerler ise ikinci, üçüncü kişilere satılmış. 


SENETLER İCRAYA KONULDU

Şirket, ne tamamlanmayan projeler için aldığı paraları iade ediyor, ne de projeler tamamlanıyor. Üstelik, müşterilerden alınan senetler de 3’üncü kişilere ciro edildi. Bazı senetler tefecilerin eline geçerken,  bir kısım mağdur icra işlemleri ile yüz yüze kaldı. 


ŞÜPHELİ DEVİRLER VAR

Savcılık dosyasında 14 kişi ve kurumun adı yer aldı. Eyfel Yapı’nın sahibi Halil Suner, eşi A. Suner ile çok sayıda gayrimenkulün devredildiği F.K. ve N.T.C.  dosyada şüpheli olarak yer aldı. A. Suner’in, Eyfel Yapı’nın sıkıntıya düştüğü döneme denk gelen gayrimenkul satışlarının şüpheli olduğu belirtiliyor.


27 MİLYON LİRA ORTADA  YOK

Suç duyurusu dosyasında yer alan bir rapora göre, şirketin kasasına giren 27 milyon 420 bin liranın akıbeti belli değil. Savcılık suç duyurusunda, şüpheliler nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Başvuruda, şüpheliler için yurt dışına çıkış yasağı konulması istendi. 


Konu ile ilgili görüşüne başvurmak istediğimiz şirket sahibi Halil Suner'e ise ulaşılamadı.


Hürriyet 


Geri Dön