27 / 04 / 2024

Kiler Kartal Atalar arsasının imar planı askıya çıktı!

Kiler Kartal Atalar arsasının imar planı askıya çıktı!

Kiler Alışveriş A.Ş'nin Kartal Atalar Yukarı Mahalle'deki 4 bin 315 metrekarelik arsası için "Ticaret + Konut Alanı" olarak hazırlanan imar planı bugün yeniden askıya çıktı...




Kiler Grubu'na ait, Kartal Yukarı Mahalle'deki 568 ada 21 nolu parsele ait "Ticaret + Konut Alanı" olarak onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı süreci içerisinde yapılan itirazlar olmuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilen plan değişikliğinin imar planı onama sınırına ilişkin yapılan itiraz yerinde görülerek imar planı onama sınırının daraltılması ve planlama alanı içerisinde 5 metre yapı yaklaşma sınırı bırakılması şartıyla hazırlanan imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.


Kiler'in Kartal Yukarı Mahalle arazisinde E:2.50 ve TAKS:0.40 ancak Hmaks (maksimum yükseklik) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak siluet kararına göre belirlenecek. Bugün askıya çıkarılan planlar 19 Kasım 2014 tarihinde askıdan inecek. Kiler'in arsası Dragos Royal Towers'ın karşısında kalıyor.


İmar planı için tıklayın


PLAN NOTLARI


1. Plan değişikliği tasdik sınırı, İstanbul ili, Kartal ilçesi, Yukarı Mahallesi, 186 Pafta, 568 Ada, 21 Parsel sınırıdır.


2. Plan değişikliği tasdik sınırı içerisinde kalan alan kısmen, yol, kısmen de TK1 (Ticaret + Konut Alanı)'dır. TK1 alanında E:2.50, TAKS=0.40, Y en çok, İBB tarafından alınacak siluet kararına göre belirlenecektir.


3. Otopark ihtiyacı parsel bünyesinde karşılanmak kaydıyla iskan edilen 1. bodrum kat emsale dahildir.


4. Plan değişikliği tasdik sınırı içerisinde 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun ve ilgili yönetmelik hükümleri geçerlidir.


5. Kamuya ait alanlar kamu eline geçmeden uygulama yapılmaz.


6. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılmadan uygulama yapılmaz.


7. Uygulama aşamasında parsel bazında yapılacak ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarında belirtilen öneri ve önlemlere uyulacaktır.


8. T.C Devlet Demir yolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve DLH  Marmaray  Grup Başkanlığı'nın uygun görüşü alınması zorunludur. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün onayı alınmadan uygulamaya geçilmez.


9. Açıklanmayan hususlarda 4 Temmuz 2014 onanlı 1/5000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notları ve Planlı Alanlar TİP Yönetmeliği geçerlidir.


10. Planlama alanına ilişkin kentsel tasarım projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmadan / uygun görülmeden uygulamaya geçilemez.



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön