02 / 05 / 2024

Kilis deprem konutları 2023 yılı bitmeden tamamlanacak!

Kilis deprem konutları 2023 yılı bitmeden tamamlanacak!

Kilis'in Bozkaya köyünde depremzedeler için inşa edilen evlerin sene bitmeden tamamlanacağı belirtildi. Musabeyli ilçesine bağlı köyde yapımı süren 26 köy evinin aralık sonu itibarıyla mülk sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.



Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kilis'te, köy tipi afet evlerinin inşası devam ediyor. Musabeyli ilçesine bağlı köyde yapımı süren 26 köy evinin aralık sonu itibarıyla mülk sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kilis deprem konutları 2023 yılı bitmeden tamamlanacak!

EVLER 136 VE 140 METREKARE 3+1 OLACAK

486 köy evinin yapılacağı kentteki evler, 136 ve 140 metrekare, 3 oda 1 salon şeklinde yapılıyor. Musabeyli ilçesine bağlı Bozkaya köyünde yapımı devam eden 26 köy evinin inşaatındaki çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Çalışmaları yerinde takip eden Vali Tahir Şahin, depremden sonra barınmaya dair sürecin başarılı şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kilis'te, deprem sonrası ilk olarak vatandaşların konteyner kentlere yerleştirildiğini belirten Şahin, "Köylerimizde barınma sorunu olan hemşehrilerimizin hepsinin barınma ihtiyaçları giderildi" dedi.

Kilis deprem konutları 2023 yılı bitmeden tamamlanacak!

DEPREM KONUTLARI ARALIK AYINDA TAMAMLANACAK

Hemen akabinde il merkezinde Deveciler Mahallesi bölgesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 1099 ve 645 konutun yapımına başlandığı bilgisini veren Şahin, beraberinde köyler de yıkılan evlerinde hasar tespit komisyonları çalıştığını söyleyerek, "Hak sahipliği sürecini Kilis'te bir an önce tamamladık. Bu tamamlamanın akabinde 486 köy evinin yapımlarına başladık." diye kaydetti.

Çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çeken Şahin, Bozkaya köyündeki 26 evin, aralık ayı sonu itibarıyla bitme aşamasına geleceğini söyledi. Şahin, "Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere talimat verdi. Bu talimat çerçevesinde çalışmalarımız devam etmekte." diye belirtti.

Kilis deprem konutları 2023 yılı bitmeden tamamlanacak!

ŞAHİN: TOKİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kilis'te depremin bütün izlerini 2024 Nisan ve Mayıs aylarında tamamen silmeyi hedeflediklerini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Sabırlarından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu süreçte kurumlarımız özellikle ilçelerde kaymakamlarımızı, belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Çok kıymetli çalışmalar yapıyorlar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ve  TOKİ  Başkanlığımızın personeline emekleri için çok teşekkür ediyorum."

Jeopolitik gelişmelerin yarattığı gerilim Bitcoin’i adeta salladı!

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: KKM’nin yarısı ancak bir yılda dönüşür!

Son Dakika Van'da korkutan deprem! Az önce Van'da deprem oldu!


Geri Dön