28 / 04 / 2024

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor!

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor!

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor. Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar’da, Birleşmiş Milletler (BM) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.





Yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilen genişleme çalışmaları kapsamında; önceki konteynerlere oranla daha iyi standartlarda ve yaklaşık iki katı kadar alana sahip yeni bir konteyner kent kuruluyor. 624 adet çift katlı konteyner olmak üzere toplam 1248 konteynere sahip olacak alanda, 1 adet sosyal tesis, 1 adet cami, 1 adet Lise (24 derslikli) , 1 adet anaokulu (16 derslikli) binası, 2 adet bay-bayan eğitim atölyesi yapımına başlandı.


Kilis Valiliği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında imzalanan protokole göre genişleme yapılacak alanın altyapısı; Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) öncülüğünde yapılıyor. İhalesi  TOKİ  tarafından gerçekleştirilen konteyner kentte, konteynerler ve diğer sosyal binaların yapım maliyeti Kuveyt IICO Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu tarafından karşılanacak.





38 milyon TL’ya mâl olacak


Genişleme yapılan alanın altyapısı toplam 15 milyon TL’ye, konteynerler ve sosyal binalar da 23 milyon TL’ye mâl olacak.


Konteyner kentte 26 bin kişi yaşayacak


5 Kasım 2014 tarihinde başlayan alt yapı çalışmaları ve konteynerlerin montajının Şubat 2015 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Şu anda 14 bin kişiye ev sahipliği yapan Öncüpınar Konteyner Kent’in kapasitesi 26 bin kişiye çıkartılarak dünyanın en büyük ve en modern konteyner kenti haline getirilecek.




Yerel Gazete


Geri Dön