24 / 07 / 2024

Kilistra dünya turizmine tanıtılmayı bekliyor!

Kilistra dünya turizmine tanıtılmayı bekliyor!

İnanç turizmi açısından çok önemli bir potansiyele sahip olan ve Konya'ya 45 kilometre mesafede bulunan Kilistra Antik Kenti'nin turizmde hak eniği yeri alabilmesi için Meram Belediyesi tarafındım bölgeye gezi düzenlendi..




İNANÇ turizmi açısından çok önemli bir potansiyele sahip olan ve Konya'ya 45 kilometre mesafede bulunan Kilistra Antik Kenti'nin turizmde hak eniği yeri alabilmesi için Meram Belediyesi tarafındım bölgeye gezi düzenlendi Geziye AK Parti Konya Milletvekilleri Dr. Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul, Gülay Samancı ve Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Muharrem Candan, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 


"KİLİSTRA'YA HAYRAN OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL" 


Rehber Mesut Güler, bu bölgede l000'den fazla mağara olduğunu belirterek; "Daha önce burada yapılan kazılarda bu alanın altında yer altı şehri bulunduğu söylendi. Ancak bu şehrin girişi bulunamadı. Bu bölgenin Turizmde hak ettiği ilgiye kavuşturulması lazım" dedi. 


Kilistra Antik Kenti gezisinin çok yararlı olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da; "Meram Belediyesi'nın organizesiyle Meram ilçesine bağlı Kilistra adlı eski yerleşim yerini ziyaret ettik. Burayı görüp hayran olmamak mümkün değil. 

İnsanoğlunun o imkansızlıklar içinde ne tür güzellikler ortaya çıkardığını gördük. Ama gün boyu gezdiğimiz yerler buranın sahip olduğu değerlerin yüzde 30'u. Konya'ya 45 kilometre mesafede bulunan bu güzelliğin dünya tarafından biliniyor olmaması Konya için ciddi bir kayıp. Konya şu anda turizmde 2.5 milyon gibi bir sayıya ulaştı. Hedefimiz 5 milyon turist. 


Bu hedefe ulaşırken 'Kilistra' olmazsa olmaz bir mekan. Onun için Konya; siyasetiyle, yerel ıdarecileriyle ve mülki idaresiyle bir atı önce Kılistra'ya sahip çıkmalı. İnsanlık mirasını dünyanın görebileceği bir lıalc getirmemiz lazım. 

Bunu borç olarak görüyorum." diye konuştu. Haber Merkezi 



Anadolu Telgraf


Geri Dön