27 / 04 / 2024

Kimsenin haberi yok ama E-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! 

Kimsenin haberi yok ama E-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! 

Binlerce vatandaşın E-devlet'te birikmiş parası bulunuyor fakat pek çok çok kişinin bu durumdan haberi bile olmuyor. İşte E-devlet'te birikmiş paranız olup olmadığını öğrenmek için yapmanız gerekenler...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca çalışana verilen ödemeler, vatandaşların hakları içerisinde de çok önemli bir yere sahip. Fakat çeşitli sebeplerle söz konusu bu ödemelerin bazıları sahipleri tarafından unutulabiliyor ya da fark edilmiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre kimi durumlarda, söz konusu bu ödemeler doğrudan hesaplara yatırılırken, bazı durumlarda ise başvuru yapılması gerekli. Devlet, sosyal yardım kapsamında çeşitli destekler vererek, vatandaşların yüzlerini de güldürmeye devam ediyor fakat SGK, e-Devlet ve PTT üzerinden verilen ve unutulan destek ödemeleri, vatandaşların derhal kontrol etmeleri gereken önemli konular arasında başı çekiyor.

Özellikle, SGK'da bekletilen paralar, sahipleri tarafından unutulduğu ya da bilinmediği için alınamıyor. Bu sebeple de vatandaşların düzenli şekilde hesaplarını kontrol etmeleri ve hak ettikleri destekleri alabilmek amacıyla da gerekli adımları atmaları oldukça önem taşıyor.

Kimsenin haberi yok ama E-Devlet te birikmiş paranız olabilir! 

Unutulmuş olan bu para yardımlarının geri alınması için öncelikle vatandaşların e-Devlet üzerinden konu ile ilgili sorguları gerçekleştirmeleri gerekiyor. SGK'nın resmi internet sitesi ya da e-Devlet sistemi aracılığıyla gerçekleştirilen bu sorgulamalarla, unutulmuş olan yardımların varlığı kolaylıkla öğrenilebilir ve hak sahibi olunan paralar da alınabiliyor. 

Devletin sunmuş olduğu bu yardımlar arasında önemli bir yere sahip olan yaşlı aylığı gibi destekler, belirli bazı koşulların sağlanması durumunda 65 yaş üstü vatandaşlara ödeniyor. Ayrıca yine benzer bir biçimde engelli bireylerin bakımlarını üstlenmiş olan yakınlarına sağlanan destekler de bu kapsamda belirtiliyor.

Ayrıca tüm bunlar dışında anne adaylarına ve çalışamayan hastalara verilen destekler de unutulabiliyor ve bu tür yardımlardan yararlanmak için de ilgili kurumlara başvuru yapmak gerekiyor.

Bankalarda unutulmuş olan paralar ile ilgili olarak da, bankalar belirli bir süre içerisinde sorgulama yapma hakkı tanımlanıyor

Bankaların resmi web siteleri üzerinden peş peşe yapılan bu duyurular ile, vatandaşlar unutulmuş olan paralarını isimlerine göre sorgulayabilir ve geri alabilir. Sonuç olarak, devletin sağlamış olduğu sosyal yardımlar ve bankalarda unutulmuş olan bu paralar, vatandaşların hakları içerisinde yer alır ve bu haklardan yararlanabilmek için düzenli şekilde ilgili platformları kontrol etmek ve gerekli sorgulamaları yapmaları gerekir.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığında zam! Yeni maaşlar rakam rakam açıklandı, hesaplara bu kadar yatıyor!


Geri Dön