Sektörel

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

Gayrimenkul sektöründe vergi ve kira tartışmaları devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı https://x.com/AliKurtistanbul üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un paylaşımı şu şekilde:

Gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmek istiyorsanız; vergi oranlarını düşürmeli, vatandaşların satışları gerçek fiyatlar üzerinden yapmasını teşvik etmelisiniz
 
Verilerle açıklaması aşağıda

TÜİK ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre;
 
- Türkiye'de 2023’te toplamda yaklaşık 2 milyon 949 bin 437 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Bu işlemlerin büyük bir kısmını konut ve arsa satışları oluşturdu.
 
- Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı.
 
- Toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olarak kayıtlara geçti.
 
- Ancak 2023’te Türkiye genelinde konut satışları, bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak yaklaşık 1 milyon 226 bin seviyesine geriledi.
 
- Toplam tapu harcı geliri ise 60 milyar TL’yi aştı.
 
- Alım satım arasında kar olması halinde; alınacak vergiyi makul seviyede alırsanız, alınacak gelir vergisi ciddi bir kaynak sağlayacaktır
 
Böylece; sadece maaşı kayıtlı kişilerin üzerine vergi oranı artırılarak yük bindirilmemiş olacaktır

 

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Konut satamayan müteahhitler yeni projeler için yılbaşını bekliyor!

Temmuz 2024 banka banka emekli promosyonları!