27 / 04 / 2024

KİPTAŞ İstanbul'da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

KİPTAŞ İstanbul'da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ İstanbul genelinde ömrünü tamamlamış binaları yenilemek için seferberlik başlattı. Kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, binaların maliyetine yenilendiğini dile getirdi. 



1999 senesinden önce yapılan  ve mülkiyet sorunu bulunmayan tüm riskli yapıların yenilenmesi için çalışmalar yapan KİPTAŞ yönetimi, vatandaşları taleplerine hızlı bir şekilde cevap veriyor. Timetürk'te yer alan habere göre; KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt Ali Kurt, süreçle ilgili açıklama yaparak şunları söyledi: 

KİPTAŞ İstanbul da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

“Vatandaşlar sisteme kayıt olduktan sonra riskli yapıda olduğunu düşündüğü taşınmazın ada parsel numarasını giriyor. Bizim de uzman ekiplerimiz 10 gün içinde mevcut durumları ve yasal haklarıyla ilgili bir bilgilendirme föyü gönderiyor. Buna ilave olarak vatandaşlarımıza bir önerge gönderiyoruz. Kendi aranızda uzlaşır, 2/3 çoğunluğu sağlarsanız bize başvurun. Biz size bir yenileme bedeli sunacağız. Bunu sağlayıp bize başvurduklarında kendilerine hazırladığımız taslak proje üzerinden bir yenileme bedeli çıkartıyoruz. Bu listemizin içerisinde nasıl bir inşaat yapacağızı, hangi malzemeleri kullanacağımızı da söylüyoruz. Bu rakamları kabul ettikleri zaman sahaya girip interaktif süreci başlatıyoruz. Proje detaylarında anlaşıyoruz. Tahliye ediyor, yıkıyor, yeni yapılarını veriyoruz” bilgisini paylaştı.

Ödemeler nasıl yapılıyor? 

Hak sahiplerine 24 ay sıfır vade ile KİPTAŞ'a borçlanma imkanı tanınıyor. 

Dileyen vatandaşlar taksitler için banka kredisi kullanabiliyor. Bu esnada KİPTAŞ, vatandaş adına da kefil oluyor.

KİPTAŞ İstanbul da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

37 ilçede dönüşüm

Bugüne kadar İstanbul'un 39 ilçesinden 37'sinden başvuru alan KİPTAŞ, 100 bine yakın  yapı için çalışma gerçekleştiriyor. İlçeler bazında bakıldığında Ali Kurt'un sosyal medyadan bölgelere göre yaptığı bilgilendirme mesajları şu şekilde:

BAĞCILAR

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'nde yer alan As Fatih Sitesi'ndeki dönüşüm çalışmaları hızlandı.  Kirazlı Mahallesi'ndeki dönüşüm projesinde elektrik deplasesi, kaba yapı ve geoteknik çalışmalar eş zamanlı olarak hızlı bir şekilde devam ediyor. 

KİPTAŞ İstanbul da riskli binaları maliyetine yeniliyor!

GÜNGÖREN

Kurt, önem verdikleri bu bölgedeki dönüşüm sürecine ilişkin "Yeni bir dönüşüm projesine başlıyoruz! 2017'de #RiskliYapı ilan edilen, geçtiğimiz yıl yıkılan #Güngören Doğakent sitesi hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladık. 4 blok 136 bağımsız birimden oluşan sahada, örnek bir #dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Güngören'deki dönüşüm projesinde uzlaşma oranı yüzde 82'ye ulaştı. Hak sahipleri borçlanmaları kabul edip yükümlülüklerini yapıyor. Ali Kurt, daha fazla zaman harcamamak için paydaş kurumların bu dönemde üzerine düşen kısımlarda maksimum katkı vermesi için çağrı yaptı. 

TUZLA

Tuzla'da yapılan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinde de inşaat çalışmalar aralıksız devam ediyor. 149 adet ev ve 9 adet ticari birim olan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinde tüm bloklarda imalat çalışmaları başladı. Hak sahiplerini en kısa zamanda çevre dostu evleriyle buluşturmak için yoğun çaba harcanıyor. 

EYÜPSULTAN

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin inşaatı sürüyor. Hafriyat ile beraber blokların temel inşaatı ve imalatları hızlandı. Projede kreş, kütüphane, sağlık merkezi ve yeşil alanlar yer alacak. İnşaat sürecinde riskli yapıların sahiplerine taşınma ve kira yardımı desteği söz konusu.

KİPTAŞ'ın İstanbul projelerinde son durum!


Geri Dön