10 / 05 / 2024

Kira desteği almak isteyenler dikkat! 24 ay geri ödemesiz kredi desteği yapılacak!

Kira desteği almak isteyenler dikkat! 24 ay geri ödemesiz kredi desteği yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımı için vatandaşlar son gelişmeleri merakla takip ediyor. Hak sahiplerinin akılında Kira yardımı başvurusu nereden yapılır? Kira yardımı başvuru şartları nelerdir? soruları belirmeye başladı. İşte ayrıntılar...



Mülk sahibinin sunulan iki seçenekten birini tercih etmesi gerekiyor. Faiz yada kira desteğinden yararlanmak için konutun riskli alanda bulunması veya riskli yapı olduğuna dair teknik raporlarla tespit edilmesi gerekiyor. Öte yandan binanın anlaşma ile boşaltılmış olması şartıda bulunuyor.

400 bin TL'ye kadar kredi desteği

Konut ya da iş yerinin güçlendirilmesinde 160 bin TL, konut yapımında 400 bin TL, iş yeri yapımında ise 400 bin TL'ye kadar kredi veriliyor. Bu kredide kamu, senelik 400 baz puan faiz desteğinde bulunuyor . 2 senede de geri ödemesiz oluyor.

Kredi imkanı ile konutlarını dönüştürmek isteyen mülk sahiplerinin yanı sıra, riskli yapılarda en az bir sene oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahipleri de faydalanıyor. Faiz destekli konut kredileri en çok 10 sene, bireysel işyeri kredilerinde 7 seneye kadar vade yapılması söz konusu. Krediden faydalanan vatandaşlar ödemelerini eşit taksitli olarak ödeyebiliyor.

 Kira desteği almak isteyenler dikkat! 24 ay geri ödemesiz kredi desteği yapılacak!

Riskli yapı tespiti için ne yapmak lazım?

1) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın lisanslandırdıkları kuruluşlara riskli yapı tespit başvurusu yapılmalı.

2) Lisanslı kuruluşlar tarafından sağlanan riskli yapı tespit raporu ile dönüşüm kararı alınabiliniyor.

3) Mülk sahipleri tarafından müteahhit firma belirlendikten sonra firma ile yapım sözleşmesi gerçekleştiriliyor. 

4) Mülk sahiplerinin geri ödemesi yapılmayan krediler için faiz yardımı ödemelerinin durdurulması söz konusu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

 


Geri Dön