05 / 05 / 2024

Kira fiyatları için korkutan açıklama geldi! Bu ilçelerde kiralar daha da artacak

Kira fiyatları için korkutan açıklama geldi! Bu ilçelerde kiralar daha da artacak

Türkiye bütününde konut kiraları son bir senede ortalama yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Sektörde uzman kişilere göre ise bu oran önümüzdeki zamanlarda daha da artacak. İşte detaylar…



İstanbul piyasası için öngörülerini de aktaran Yazıcı, “Konut piyasasında kira değerini belirlemiş olan en önemli unsurların ilk sıralarında söz konusu gayrimenkulün bulunmuş olduğu ilçenin lokasyonu, nüfusu, gelir düzeyi, sunduğu sosyal imkanları, ulaşım seçenekleri ve merkezi konumu geliyor. Önümüzdeki zaman diliminde de bu kriterler paralelinde kira değerlerinin oluşması oldukça önemli. Fakat bu kriterlerin normal piyasa koşullarında da değer ile etkileşim halinde olabilmesi için konut arzının talebi karşılayabilecek seviyeye gelmesi çok önemli. Acil olarak yeni imar alanlarının açılması lazım.

Önümüzdeki zaman diliminde konut arz-talep dengesinin kurulması sebebi ile çalışmaların yürütülmeye başlandığını görüyoruz. Ofislerin konuta dönüştürülmesi kısa zaman diliminde güzel bir çözüm olacak. Fakat sorunun daha büyümemesi ve barınma sorununa gelmemesi için orta ve uzun vadeli çözümlerin bugünden devreye alınması lazım. Bunlar için acilen yeni imar alanlarının açılmış hale gelmesi, mahkemelerde bekleyen gayrimenkul ve mülkiyet dosyalarının acil şekilde sonuçlandırılması, gayrimenkul davaları için ihtisas mahkemelerinin kurulması ve aynı zamandaş davaların son şekilde hızlı sonuçlandırılması gerekli. Tüm bunlar ile birlikte şehir içinde boş duran arsalara inşaa yapılması için de maliklere süre verilmesi, evlerin kiralanma gerçekleşmeden boş tutulmasına izin verilmemesi gerekir. Tüm bunların haricinde de İstanbul’da bina çatı aralarının sisteme kazandırılması ile birlikte kiralık ev ihtiyacının bir kısmı yeni bir bina inşaa etmeden karşılanabilir” ifadelerini kullandı.

Kira fiyatları için korkutan açıklama geldi! Bu ilçelerde kiralar daha da artacak

TOKİ arsa başvuruları başladı! Bu ayrıntıyı kaçırmayın!

Alya Bahçe'de yüzde 35 peşinatla! Teslimler 2024'te!

En çok satan Xiaomi Redmi Note 10S TeknoSAlarda! 10 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön