10 / 05 / 2024

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 



Sığınmacıların yoğun yaşadığı ilk 10 şehirdeki kira bedellerinde yaşanan artışın da Türkiye ortalamasından fazla olduğunun altını çizen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, "Kira bedelleri yüzde 702 zamlanmış. Bu illerde kira bedelinin asgari ücrete oranı 2019’da yüzde 46 iken bugün yüzde 86’ya çıkmış" diyerek, asgari ücretin kira bedeli karşısında eridiğini vurguladı. 

Yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğunu dile getiren Buğra Gökce, özellikle Türkiye nüfusunun yüzde 75’inin yaşadığı 30 büyük şehirde çalışanların, gelirlerinin önemli bir bölümünü ev kirasına verdiklerini aktardı. 

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8 e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700 e geldi! 

Açıklamasında "Yeni işe başlayan gençlerin maaşlarıyla neredeyse konut kiralama şansı yok. Büyükşehirlerde görev yapan memurların, kamu görevlilerinin de maaşlarından konut kirası çıktıktan sonra gıda, ulaşım, giyinme ve temel ihtiyaçlar için sadece çok küçük bir kaynak kalıyor" ifadelerini kullanan Gökce, Türkiye’nin gelecek senelerde konut krizini çözmek için çok ciddi, devrim sayılabilecek adımlar atmaması halinde bu krizin derinleşeceğine de dikkat çekti. 

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Bakan Bilgin'den son dakika EYT maaşları açıklaması geldi! EYT'liler maaşlarını ne zaman alacak? 


Geri Dön