27 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyanname süresi yarın bitiyor!

Kira gelir vergisi beyanname süresi yarın bitiyor!

Geçtiğimiz takvim yılı içerisinde işyeri ve konutunu kiraya veren gayrimenkul sahipleri, bu sene gelir vergisine tabi tutuluyor. Kira gelir vergisi beyanname süresi yarın son buluyor...



Kira gelir vergisi beyanname süresi yarın bitiyor!

Geçtiğimiz takvim yılı içerisinde işyeri ve konutunu kiraya veren gayrimenkul sahipleri, bu sene gelir vergisine tabi tutuluyor. Vergi için beyanname verecek vatandaşlar için yarın beyanname verme süresi son buluyor.


Bilindiği üzere, kira gelir vergisi beyannamesinde son gün 25 Mart idi. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştı. 


Buna göre, beyanda bulunacak vatandaşların en geç yarın mesai bitimine kadar beyanlarını vermiş olmaları gerekiyor. Bu süre içerisinde beyannamelerin verilmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde dönemi içerisinde beyanda bulunmamış vergi mükellefleri için cezai hükümler uygulanıyor.


Konut kiralamalarından istisna bedeli 3.200 TL'den; işyeri kiralamalarından ise 26.000 TL'nin üzerinde gelir elde edenlerin beyanname vermeleri gerekiyor. Bu bedelin altında kira geliri elde edenler beyanname vermiyor.


Kira beyannamesi vergi dairesine gidilerek verildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanname verecek olan vatandaşlar bu sisteme; kimlik bilgileri; internet vergi dairesi şifresi veya mavi kart bilgileri ile giriş yapabiliyor.


Kira gelir vergisi ödemeleri için son gün ise 31 Mart.



Kira stopajını kim öder?


Geri Dön