06 / 05 / 2024

Kira gelirini bildirene büyük fırsat!

Kira gelirini bildirene büyük fırsat!

Tapu harçlarını ve kira gelir beyannamelerini beyan edenlere müjde geldi. Yeni uygulamaya ile gelir ve harçlarını beyan edenlerin borçları yapılandırma kapsamına girecek.



Milyonlarca vatandaşı rahatlatan borç yapılandırmasından pişmanlık kurallarından yararlanarak beyan edilmemiş kira geliri, değer artışı kazancı, tapu harcı, ticari ve zirai kazancı, serbest meslek kazancını bildirenler de faydalanabilecek.

Takvim'de yer alan habere göre; Gelir Vergisi Kanunu dahilinde kira geliri elde edenler 31 Ağustos'a kadar başvurarak vergilerini tarh ettirebilecek. Yasa dahilinde söz konusu tutarların 30 Eylül tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Kira gelirini bildirene büyük fırsat!

Pişmanlık zammı bulunmuyor

Bildirimi yapılmamış veya eksik bildirilen gelir, kazanç, vergiye tabi diğer olayları pişmanlıkla veya kendiliğinden beyanname verilmesi suretiyle yapılandırma yasası dahilinde bildirme olanağı tanındı.

Bu kapsamdaki vergilerin hepsinin Yİ-ÜFE güncellemesiyle ödenmesi halinde vergi cezaları, pişmanlık zammının tahsili yapılmayacak. Buna ek olarak geçmişe yönelik vergi cezası da sorgulanmayacak.

Kira geliri elde edenler dikkat!


Geri Dön