29 / 04 / 2024

Kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu!

Kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu.  İşte konu ile ilgili detaylar...



Tatilcilerin gözdesi Antalya ve Alanya'da kira sorunu giderek büyüyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artış gösteren göç ile tırmanışa geçen kira bedelleri vatandaşları 'ortak ev' çözümüne yönlendiriyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen yüksek kiralarla başa çıkamayan vatandaşlar da çözümü ortak ev modelinde buldu. 


KİRA KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNE ORTAK EV MODELİ


Antalya ve Alanya, son senelerde özellikle Rus-Ukrayna savaşından sonra yaşanan yoğun göçle beraber kira krizinin giderek arttığı kentler arasında bulunuyor. Alanya Medya'da yer alan habere göre tatil sezonunun yaklaşmasıyla beraber yeniden alevlenen kira fiyatları, vatandaşları da alternatif çözümler aramaya itiyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle boş konutlarda yaşanan sıkıntılara değinerek, yaz sezonuyla beraber fiyatların daha da yükseleceğini kaydediyor.

Kira kriziyle baş edemeyen vatandaşlar çözümü ortak ev modelinde buldu!

Bir zamanlar 10-11 bin Türk Lirası bedelle kiralanabilen konutların artık hayal olduğunu dile getiren vatandaşlar ve uzmanlar, söz konusu bu durumun hayat pahalılığını daha da tetiklediğini kaydediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre fakat Antalya ve Alanya'daki vatandaşlar, yüksek kira bedellerine karşı yaratıcı bir çözüm yolu buldu. 'Ortak ev' modeli, birden çok kişinin aynı konutu paylaşarak masrafları bölüştürmesi ve böylelikle kişi başına düşen kira yükünü hafifletmesi prensibine dayanıyor. Söz konusu bu model, hem yüksek kiralarla baş etmek hem de sosyal dayanışmayı güçlendirmek adına önemli bir adım şeklinde görülüyor.


YÜZDE 25 SINIRI KALKACAK MI?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da geçtiğimiz günlerde konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı uygulamasına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamasında önceliklerinin enflasyon hedefinin tutturulması olduğunu dile getirerek, depremin etkisi, pandeminin etkisi, diğer etkenlerin ekonomiyi olumsuz etkileyen hususlar olduğunu dile getirdi.. Açıklamasında tüm dünyanın etkilendiğini kaydeden Bakan Yılmaz Tunç, "Meclis böyle bir tedbiri düşündü haklı olarak. Bunun uzatılıp uzatılmayacağı da o gün belli olacak. Bu karar o günkü şartlar geldiği zaman Meclisimizin vereceği karardır." dedi.

 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! İşte 15 soruda kira geliri vergisi rehberi!

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 


Geri Dön