29 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi notere onaylatılmalı mı?

Kira sözleşmesi notere onaylatılmalı mı?

Kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında imzalanıyor. Kira sözleşmesinin yapılma amacı ileride olabilecek sorunlara karşı önlem almak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira sözleşmesi notere onaylatılmalı mı?



Kira sözleşmesi notere onaylatılmalı mı?


Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracı ile ev sahibi arasında ileride oluşabilecek sorunlara karşı imzalanıyor. Kira sözleşmelerinde gayrimenkul hakkında genel bilgiler, kira bedeli, kira süresi ve bitiş tarihi,evin adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şeklinin açıkça belirtilmesi gerekiyor.


Kira sözleşmesinde kiracını bağımsız alanlardaki hakları, ödemesi gereken giderlerin yazılı olması gerekiyor. Bu hususları kabul etmiş olması gerekiyor.  Kira sözleşmesinde kontratını imzaladığınız kişinin mal sahibi veya intifa hakkı sahibi olup olmadığı, sözleşmede belirtilen adresin, kiraladığınız yer olup olmadığı gibi hususların kontrol edilmesi gerekiyor. Sözleşmede yazılan her maddenin doğru ve anlaşılır olması gerekiyor. Yapılması gereken kira sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor;



Kira sözleşmesi örneği.. 

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar



Kira sözleşmesi noter onayı gerekir mi? 

Kira sözleşmesi sadece taraflar arasında imzalanıyor. Ev sahibi ve kiracının imzasının olması yeterli oluyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Noterde imzalanması her zaman daha güvenilir oluyor. Ancak isteyenlar şahitler huzurunda da kira sözleşmesi imzalayabiliyorlar. Çünkü kira sözleşmesini noterde onaylatma zorunluluğu bulunmuyor. 


Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.comv


Geri Dön