17 / 05 / 2024

Kira yardımları hakkında flaş gelişme. 6-7-8-9 bin TL kredi ödeyenler hemen gelsin

Kira yardımları hakkında flaş gelişme. 6-7-8-9 bin TL kredi ödeyenler hemen gelsin

İçişleri Bakanlığı'ndan deprem bölgesine yönelik kira yardımları hakkında flaş bir açıklama geldi.



Sadece Malatya’da değil, depremden etkilenmiş olan diğer illerde de çeşitli çalışma ve faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Yerlikaya, toplamda 330 bin hane için kira yardımı verileceğini de ifade etti. Bakan, bu yardım ödemelerinin bayramdan önce hesaplara yatacağını da duyurmuş oldu.

Bakan’ın yapmış olduğu duyuruya göre binlerce depremzede, bayram öncesinde kira yardım paralarını alabilecekler. Böylece depremzedelerin maddi yükü bir nebze de olsa hafifleyebilecek.

Malatya özelinde 63 konteyner kent kurulmuş olduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, konteyner ihtiyacının hala devam ettiğini ve bu hususta çalışmaların da sürdürüldüğünü kaydetti. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen, hala konteyner ihtiyaçları tam olarak karşılanabilmiş durumda değil. Sadece Malatya il sınırları içerisinde toplam 4 bin hanenin çadırda kaldığını belirten Yerlikaya, 2 ay içerisinde çadırda kalanların da konteynerlere geçirileceğine dair söz verdi. Bakan, Ağustos ayının sonunu işaret ederek, 6 bin konteynerin daha Malatya’ya geleceğini duyurmuş oldu.


Geri Dön