01 / 05 / 2024

Merkez Bankası hakkında flaş gelişme. Bir anda kasa dolar doldu. Müthiş haber şimdi geldi

Merkez Bankası hakkında flaş gelişme. Bir anda kasa dolar doldu. Müthiş haber şimdi geldi

Merkez Bankası hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası'nın kasası adeta dolar doldu.



Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalarda geniş bir yankı uyandırdı. Bunun yanı sıra Merkez Bankası hakkında çok önemli bir gelişme daha yaşandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık ve İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası toplam rezervleri 18 Ağustos'ta Brüt döviz rezervleri 1 milyar 192 milyon dolar artarak 75 milyar 101 milyon dolardan 76 milyar 293 milyon dolara yükseldi.

Altın rezervleri ise 18 Ağustos haftasında 435 milyon dolar azalarak 41 milyar 218 milyon dolardan 40 milyar 783 milyon dolara indi.

 MERKEZ BANKASI'NIN KARARI DÜNYAYI DA ŞAŞIRTTI

Diğer yandan Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı dünya genelinde de konuşulmaya başlandı. Wall Street Journal, Türkiye’nin enflasyonu kontrol etme konusunda çok yavaş hareket ettiği ve ekonomiyi uzun vadede riske attığı yönündeki endişelerin ardından faiz artışı kararının geldiğinin altını çizdi. 

Wall Street Journal makalede, “Mayıs ayındaki seçimlerin ardından atanan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bir yandan Türkiye ekonomisini istikrara kavuşturmak, diğer yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik büyümeyi teşvik etmek için düşük faiz oranlarını tercih etmesiyle karşı karşıya.” ifadelerini kullandı.


Geri Dön