Kira

Kira zamlarına tepki büyüyor! Kiracılar ev bulma konusunda dertli!

Eski Başbakanlık Engelliler Danışmanı Mustafa Yılmaz, Körfezkent 3. Etap’ta oturduğu evin kirasını 25 bin TL'ye çıkartan konut  sahibine isyan etti ve fahiş kiralara tepki gösterdi. İşte detaylar...

 
Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde Engelliler Danışmanı olarak görevde bulunan Kocaelili Mustafa Yılmaz, 8 senedir  oturduğu Körfezkent 3. Etap’ta, konut sahibi kirayı 25 bin TL'ye yükseltmek isteyince adeta isyan etti. Yılmaz, söz konusu açıklamasında fahiş kira artışlarına değindi. 

Kocaelili Mustafa Yılmaz, "Maalesef fahiş kira artışı artık bizi buradan çıkarmaya yetti. 25 bin kira mı olur? Buna dur demeyen, müsaade eden yetkililere hakkımı helal etmiyorum. 12 bin emekli maaşım var" dedi ve engelli bir birey olarak bu şekilde çalışarak bu zamana kadar zor sabrettiğine ancak artık gücünün kalmadığına dikkat çekti. 

Özgün Kocaeli'de yer alan habere göre; konut sahibinin kirayı 25 bin TL'ye yükseltmek istediğini vurgulayan Mustafa Yılmaz, oğlunun burada büyüdüğünün, anasınıfını burada bitirdiğinin ve ilkokula başlayacağının altını çizdi. 

"Arkadaşları burada ve maalesef çıkıyoruz diye ağlıyor. İnsanları ne hale getirdiniz. Bu devirde taşınmak ev bulmak hiç kolay değil" ifadelerini kullanan Yılmaz, tuzu kuru olanların kendisine tepki göstereceğine dikkat çekti. 

KİRA ZAMMI HESAPLAMASI TEMMUZ 2024 

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda yüzde 71,60 olarak açıklandı. Ocak ayında yüzde 6,7, şubatta yüzde 4, 53, mart ayında yüzde 3,16, nisan ayında yüzde 3,18 ve mayıs ayında yüzde 3,37 olacak şekilde, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 22.72 oranında oldu. Enflasyon haziran ayında aylık bazda yüzde 1,64 yükseliş kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 71,60'a yükseldi.

Artık ‘TÜFE 12 ay ortalamasına’ göre kira bedellerine artış uygulanacak. Belirlenen orana göre ev sahiplerinin kiracılardan isteyebileceği artış yüzde 65,07 oranında gerçekleşecek. İşte Temmuz ayı kira artış oranı hesaplaması: 

Mevcut Kira Bedeli: 15 bin Türk Lirası

Kira Artışı Yapılacak Ay: Temmuz 2024

Girdiğiniz Artış Oranı: Yüzde 65,07

Kira Artış Tutarı: 9 bin 760 Türk Lirası

Aylık Yeni Kira Tutarı: 24 bin 760 Türk Lirası

Milli Emlak, iki ildeki 15 adet arsa ve araziyi satıyor! 162 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Emekli maaşı ve kira geliriyle yaşayanlar nasıl geçinecek? 80 bin TL'lik evlerde 13 bin TL'ye oturan kiracılar var!

1 dolar tam 63 TL olacak! Ünlü ekonomist dudak uçuklatan rakamı ve tarihi açıkladı! 1 dolar bugün kaç TL?