28 / 04 / 2024

Kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve zarar verdiği durumlarda ne yapılabileceğini yazdı. Peki kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve zarar verdiği durumlarda ne yapılabileceğini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Kiracım evde hasar yapıp, kirayı ödemeden çıktı. Hakkında nasıl bir hukuki yaptırımda bulunabilirim?" sorusunu sordu. Peki kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği cevap...

Kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Böyle bir durum karşı karşıya kaldığınız zaman değer kaybınızı hesaplattırarak, kiracınıza ulaşmanız ve bu zararı ondan temin etmeniz gerekir. Taşınmazda oturduğu süre boyunca size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takip işlemi başlattığınız takdirde taşınmazı kulanan kiracınız bunu ödemekle yükümlü olur. Eğer böyle bir durumda kiracı, kira sözleşmesine itiraz eder ve konuyla ilgili olarak dava açarsa, böyle bir durumda da itirazın iptali ile cevap verebilirsiniz. Haksız bir biçimde inkar ediyorsa da ayrıca inkar tazminatı alabilirsiniz.
 

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön