Emlak Terimleri

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...  Bu kapsamda kira sözleşmeleri kiraya verenin, bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracısına bırakmayı, kiracının da buna karşılık olarak belirlenen kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmelerdir

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu’nda açılanmaktadır.  Bu kapsamda kira sözleşmeleri kiraya verenin, bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracısına bırakmayı, kiracının da buna karşılık olarak belirlenen kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmelerdir.

Kanun'da yer alan bu tanım ile kira sözleşmesi, artık ev sahibi ile kiracı arasında bir senet işlemi görmektedir. Kira sözleşmesi, mülk sahibi ile kiracı arasındaki şartların yanı sıra kiralanan mülk için genel koşulları da belirler. 

Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir?

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?