04 / 05 / 2024

Kiracı ve mülk sahiplerinin fahiş kira anlaşmazlığı: Sular durulmuyor!

Kiracı ve mülk sahiplerinin fahiş kira anlaşmazlığı: Sular durulmuyor!

Gayrimenkul sahipleri tarafından kira fiyatlarına 12 aylık TÜFE ortalamasından daha fazla zam yapıldığı belirtiliyor. Peki kiracılar bu durumda ne yapabilir? İşte ayrıntılar...



TAHLİYE ŞARTLARI

Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Bingöl'ün haberine göre; ev kiralarının artış trendi gösterdiği bu süreçte tahliye taahhüdünün sıkça tercih edilen bir yol olduğunun altını çizen Avukat Zeki Arıtürk, konuyla ilgil olarak şunları kaydetti: 

Kiracı ve mülk sahiplerinin fahiş kira anlaşmazlığı: Sular durulmuyor!

“Burada kiracı, belli bir tarihte evi boşaltmayı yazılı olarak taahhüt ediyor. Şayet bu sözleşmeye uygun şekilde davranılmadıysa, mülk sahibi kira sözleşmesini, bir ay içinde dava açmak suretiyle sona erdirebilir. Önemli olan husus, tahliye taahhüdünün düzenleme tarihinin, kira sözleşmesinin başlangıç tarihinden önce veya kira sözleşmesinin başlangıç tarihi ile aynı olmamasıdır. Aksi durumda Yargıtay, kiracının, taahhüdü vermekte iradesinin sakatlandığını kabul ederek geçersiz saymaktadır. Boş tahliye taahhüdüne imza atılması ise, evrakın geçerliliğine etki etmemektedir. Taahhüdü verecek kişi evli ise, Medeni Kanun hükümleri uyarınca eş rızası da alınması gerekmektedir. Aksi durumda verilen taahhüt geçersiz olmaktadır" dedi. Avukat Zeki Arıtürk; kendi kullanımı için de mülk sahibinin evi tahliye edebileceğini ancak bunun için zorunluluk hâlini de ispatlamak zorunda olduğunu vurguladı. Avukat Arıtürk “Evin yeniden inşası veya imarı sebebiyle kullanımının imkânsız hâle gelmesi ve konutun amacına aykırı kullanımı hâlinde de tahliye şartları oluşabilir.”

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Döviz üzerinden kiralamalarda şok!

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?


Geri Dön