Kira

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri, kiracıdan habersiz tahliye kararı çıkarıyorlar...

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ederken bazı ev sahiplerinin kiracılara karşı gerçekleştirdikleri uygulamalar, kimsenin aklına gelmeyecek şekilde sorunlara neden oluyor.

Ev sahipleri ile kiracılar son zamanlarda sık sık karşı karşıya geliyorlar. Buan göre, taraflar yasal olarak haklarını kullanıp çeşitli kararlarla karşılaşabiliyorlar. Bu kararların bir kısmı ev sahiplerinin lehine olurken bir kısmı ise kiracıların lehine oluyor. Fakat, bazı ev sahipleri kiracılara öyle bir tuzak kuruyorlar ki kiracının yapacak hiçbir şeyi kalmıyor. Kiracı bir anda mahkemeden çıkan tahliye kararı ile neye uğradığını şaşırmaktalar.

Buna göre, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahibi kiracısını takip altına alarak uzun süreli evde olmadığı dönemi tespit ediyorlar .Bunun üzerine kiracısının imzasını taklit ederek tahliye taahhütnamesi yapıyor. usakgundem.com'da yer alan habere göre; Bu tahliye taahhütnamesini işleme sokuyor. İşleme sokulan tahliye taahhütnamesi için kiracıya yazılı bildirim yapılıyor. Kiracı evde olmadığı için bu bildirim eline ulaşmıyor. 7 günlük yasal süre geçince de kiracının tahliye taahhütnamesine itiraz etmediklerinden işlemler yapılmaya devam ediliyor ve kiracının evden tahliyesine dair karar çıkıyor. Kiracı eve geldiğinde ise evden çıkarıldığına dair karar ile karşılaşınca zorunlu olarak evden çıkıyorlar.

SAHTE İMZA CİDDİ SUÇ

Ev sahiplerinin sahte imza ile kiracılara kurdukları tuzak eğer kiracı tedbirliyse bir anda ev sahibi aleyhine dönebilir. Kiracı gerekli takibi yapıp itirazını yasal olarak gerçekleştirirse tahliye taahhütnamesinde bulunan imzanın kendisine ait olmadığını mahkemede ispat edebilir. Bu durumda da ev sahibi evrakta sahtecilikten ceza almak üzere hakim karşısına çıkabilir.

KİRACILAR BU DURUMDA NE YAPMALI?

Kiracılar ev sahiplerinin şeytanca kurdukları tuzağa düşmek istemiyorlar ise evden uzun süreli ayrıldıkları durumlarda E-devlet üzerinden haklarında bir mahkeme veya icra işlemi başlatılıp başlatılmadığını sorgulamalıdırlar. Bu sorgulama yapıldığında ev sahibinin şikayeti görülür görülmez işlem yapılınca ev sahiplerinin oyunu bozulabilir.

Gazeteci Emin Pazarcı: Kötü niyetli ve fırsatı ganimet bilen kiracılar asıl kiracı adaylarını vurdu!

Ev sahibi yandı! Ev sahiplerini hapis cezasına kadar götürecek hata nedir?

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracılardan kira farkı almaya başladılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zamları artık nasıl hesaplanacak?